Én Roppanós fokhagymás csirkefalatoknak neveztem el a most következő kaját, bár anyu mindig is Finomfalatnak hívta (így egybeírva). Igaza van, mert valóban finomak a falatkák, olyannyira, hogy nem bírod megállni, hogy ne kapj be egyet, ha elmész mellette. Én is javában túl voltam már az ebéden, de ahogy jöttem-mentem a konyhában, és ránéztem a tányérnyi ropogós falatkára, nem bírtam ellenállni neki, és mintha csak süti lenne, gyorsan bekaptam belőle kettőt, csak úgy magában.
A gyerekek is biztosan szeretni fogják, mert hasonló a fish and chips-hez (halrudacskák és sültkrumpli, az angolok imádják, főleg a gyerekek), csak épp csirkemellből készül. Majdnem olyan, mint a mcdonalds-os chicken nuggets, csak ez fokhagymás, na és persze sokkal egészségesebb, mint az a mű vacak.
Hozzávalók:
- egy kiló csirkemell
- fűszerek
- fokhagyma
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük (só, bors, szárnyas fűszerkeverék, fokhagyma granulátum). Kb. 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval rányomunk, és összekeverjük az egészet. A csíkokat a szokásos módon kirántjuk: először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és aranybarnára sütjük az olajban. Köretként bármit készíthetünk mellé: sült krumplit, krumplipürét, zöldséges rizset, bármit, és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!