HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook oldal

2012.03.03. 20:20 Kockalány

Finomfalat

Címkék: gyors fokhagymás egyszerű húsos rántott csirkehús falatkák

 
Én Roppanós fokhagymás csirkefalatoknak neveztem el a most következő kaját, bár anyu mindig is Finomfalatnak hívta (így egybeírva). Igaza van, mert valóban finomak a falatkák, olyannyira, hogy nem bírod megállni, hogy ne kapj be egyet, ha elmész mellette. Én is javában túl voltam már az ebéden, de ahogy jöttem-mentem a konyhában, és ránéztem a tányérnyi ropogós falatkára, nem bírtam ellenállni neki, és mintha csak süti lenne, gyorsan bekaptam belőle kettőt, csak úgy magában.
 
A gyerekek is biztosan szeretni fogják, mert hasonló a fish and chips-hez (halrudacskák és sültkrumpli, az angolok imádják, főleg a gyerekek), csak épp csirkemellből készül. Majdnem olyan, mint a mcdonalds-os chicken nuggets, csak ez fokhagymás, na és persze sokkal egészségesebb, mint az a mű vacak.
 
Hozzávalók:
 
-          egy kiló csirkemell
-          fűszerek
-          fokhagyma
-          liszt
-          tojás
-          zsemlemorzsa
-          olaj
 
Elkészítés:
 
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük (só, bors, szárnyas fűszerkeverék, fokhagyma granulátum). Kb. 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval rányomunk, és összekeverjük az egészet. A csíkokat a szokásos módon kirántjuk: először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és aranybarnára sütjük az olajban. Köretként bármit készíthetünk mellé: sült krumplit, krumplipürét, zöldséges rizset, bármit, és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
 

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr714286872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.03.03. 21:51:52

fincsi:)

Egyszerűbb változata:
Csirkemell csíkokat jénai tálba tesszük, erre öntünk joghurtot, fokhagymát törünk rá, sózzuk, curry port ízlés szerint és törött feketeborsot hintünk még rá. Egy éjszakán a hűtőben pihentetjük és másnap, csak zsemlemorzsában megforgatjuk és olajban kisütjük. Kicsit vigyázni kell a fokhagyma hamar megsül, jó teflon edényben sütni. porhanyós finomság.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.03.03. 22:48:26

Valamelyik nap kiprobalom a receptet.
Csak ne egessem oda.
A konyhaban inkabb a lelkesedes jellemzo ram, mint a siker.

Valaki max atjon eltakaritani a romokat?

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2012.03.04. 00:55:17

erős túlzás, hogy ez egészséges kaja. prézli, olaj, bónuszban sültkrumpli...
de azért finom lehet :P

Dr. Panasz Muki 2012.03.04. 08:14:03

@Pinka-Panka: na ez is tetszik, meg az eredeti is. Leginkább az elkészítés módja. Eddig mindig szeletkéket készítettem, de ez így sokkal egyszerűbb. Köszike!!!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.04. 10:59:00

Hú, rántott csirke az index címlapon. Kúúúl!

urszuszka 2012.03.04. 11:14:01

biztos nagyon finom, bar hala istennek a fish and chipshez nem sok koze van,annak a bundája inkább palacsinta tészta

A hölgy szépen furulyázik 2012.03.04. 11:24:17

Sokkal egészségesebb lehetne ez az étel, ha a paleolit táplálkozás szabályait betartaná a posztoló. Ugyanis

a liszt=MÉREG,
a zsemlemorzsa=MÉREG,
mindenféle ét-, napraforgóolaj=MÉREG.

A csirkehús elkészítésének számos módja van, ami paleokonform. Kéretik ezt fejben tartani.

hunter84 2012.03.04. 11:41:49

@A hölgy szépen furulyázik: Úristen de modoros vagy, vazze! Palekonform, muhaha...

dr Smittpálelnökúr 2012.03.04. 11:49:44

@A hölgy szépen furulyázik: hm... paleolit... az volt az az idöszak, amikor 15 év volt az átlagéletkor. Most meg mérgezzük magunkat mindenféle liszttel, meg olajjal, aztán elpatkolunk 90 évesen.

Lucius Flavius Arrianus 2012.03.04. 12:02:09

"Sok vegetariánust ismertem, a magevőkig bezárólag; mindannyian fiatalon haltak el egy hosszabb, szenilitásban eltöltött időszak után." (WSC)

GONOSZ 2012.03.04. 12:19:46

Nem vagyok sem paleolit, sem más agyament mindentől félő csak magvakat és hegyi forrásvizet ivó afekta, (karcsú sem)de ami jó-az jó. Szerintem úgy lehetne még jobb, ha a panír tartalmaz nem kevés szezám magot is, attól tényleg ropogós lesz, meg finom.
Úgy látom, hogy serpenyőben sült, a fritőzben sütés egy kicsit jobb, és kevesebb zsiradék marad benne,különösen, ha pálmaolajat használunk.
Igazán fenséges akkor lehet, ha csípős tejfölt csinálunk hozzá.

kicsibuta 2012.03.04. 12:27:39

Iszonyú jól hangzik, csak azt nem értem, hogy ha amúgy is kell hozzá friss fokhagyma, akkor minek még fokhagyma-granulátum is.
A csípős tejfölt nagyon pártolnám én is. :)

Laser Johnny 2012.03.04. 12:36:39

@GONOSZ: Legalább a pálmaolajat ne reklámozd, baszki! A legótvarabb, legszarabb olaj a világon. Nézz már utána, miket eszel!!! Ne terheld a TB-kasszát!!! Ne én(mi) fizessem(-ssük) több évtizedig annak számláját, hogy te képtelen voltál normálisan étkezni!!!!!

Jameson14 · http://moneymakingonthenet.blogspot.com 2012.03.04. 13:27:52

Internetes Munkák NEM MLM , NEM KATTINGATÁS , NEM ÁTVERÉS moneymakingonthenet.blogspot.com/

Rengeteg jó véleményel : "Szia! Ez az idáigi legértelmesebb magyar online money making oldal. Én is hobbiszinten foglalkozom a témával. Idáig is köszönet! Az előző kommentolóhoz hasonlóan lehet egy pár privát kérdésem? Tisztelettel"

~Melcsy 2012.03.27. 23:15:38

@A hölgy szépen furulyázik:

Mindenki választ magának hogyan szeretne étkezni ;)
süti beállítások módosítása