Régóta ki akartam próbálni a zabkását reggelire, de eddig valahogy nem vitt rá a lélek. Ha tudtam volna, hogy ilyen jó, már előbb megkóstolom. Főleg azért tetszett meg annyira, mert kedvem szerint ízesíthetem. Hamar elkészül, és nagyon hamar eltelít, elég egy keveset enni belőle, és úgy érzed, hogy már jól is laktál.
Azért is ideális reggelinek, mert magas rosttartalma miatt felpörgeti az anyagcserét, és hosszantartó teltségérzetet biztosít. Állítólag a méreganyagokat is kisöpri a szervezetből, és sok B-vitamint tartalmaz. De nem fényezem tovább, inkább próbáljátok ki ti is, és meglátjátok milyen jó.
Kókuszos-mézes zabkása
Hozzávalók:
- 2 dl zabpehely
- 4 dl tej
- egy csipet só
- kókusz
- méz
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni. Ha elkezd forrni, beleszórjuk a zabpelyhet. (Egy egység zabpehelyhez mindig kétszer annyi tejet adunk, mert könnyen megszívja magát.) Egy csipet sóval ízesítjük, és folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. A tűzhelyről levéve lefedhetjük egy fedővel, így jobban megpuhul. Majd amikor már langyosra hűlt, elkeverjük a kókusszal és a mézzel. Kis tálkákba tálaljuk, díszíthetjük mandulával és aszalt barackkal. Jó étvágyat!