HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook oldal

2012.08.21. 21:33 Kockalány

Már látjuk az alagút végét

Címkék: torta édesség keksz sütemény desszert karamell vaníliás krémsajt laktató

Múlt héten szóltak a banktól, hogy megkapjuk a hitelt, aminek nagyon örültünk. Ma aláírtunk mindent a bankban és a közjegyző előtt. A közjegyzőhöz Nyíregyházáig utaztunk, mert a szabadságolások miatt csak őt lehetett elérni. A szüleim is felutaztak vidékről, jó volt ez a kis út arra, hogy beszélgessünk egy nagyot.

Most már csak annyi van hátra, hogy egy héten belül átutalják a pénzt a tulajdonosnak, és költözhetünk is. Meglesz a programunk az elkövetkező délutánokra is, mert ágyat, hűtőt, mikrót, csillárokat és még sok apróságot kell beszereznünk. Biztos vagyok benne, hogy lejárjuk a lábunkat, mire megtaláljuk mindenből a megfelelőt, de kellemes teher lesz a keresgélés. Alig várom már, hogy berendezzük olyanra, amilyenre mi szeretnénk, és nem kell engedélyt kérni a tulajdonostól, hogy beverjünk egy szeget a falba.

A múltkor megláttam az egyik női magazinomban a mekiben kapható Karamellás sajttortát. Nagyon guszta volt a képen, megtetszett, így elkészítettem az itthoni változatát. Nem lett olyan tökéletes a kinézete, mondjuk én nem is használtam photoshopot. Az íze pont olyan lett, mint amilyenre számítottam. Krémes, habos, kellemes, picit savanykás a krémsajt miatt, de ezt tökéletesen kompenzálta a tetejéről lecsordogáló karamell.

Karamellás sajttorta (2).JPG

                 A széle kicsit túlsült, de ezt feledteti a lecsordogáló karamellpatak

 Karamellás sajttorta

Hozzávalók:

A tésztához:

-          25 dkg édes keksz

-          15 dkg vaj

A krémhez:

-          50 dkg tejszínes natúr krémsajt vagy mascarpone

-          1 nagy dobozos tejföl

-          3 db. tojás

-          1 cs. vaníliás cukor

-          ízlés szerinti cukor (kb. 12 dkg)

-          kb. 5 ek. liszt

-          1 cs. tejkaramella

Elkészítés:

A tésztához ledaráljuk a kekszet, és elkeverjük az olvasztott vajjal. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet is.

A sajtkrémet elkeverjük a tejföllel, a liszttel, ízesítjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Robotgéppel simára keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. (Ne ijedj meg a túl híg krémtől, majd a liszt szépen besűríti sülés közben, annyit adj hozzá, amennyire keményre szeretnéd a sütid.) A krémet ráöntjük a kekszes tésztára, és betesszük egy órára sülni a sütőbe.

Alacsony fokozaton süssük (de akinek gyenge a sütője, közepes fokozaton), majd a 40. percben szórjuk meg a tetejét az apróra vágott karamellával (ez majd nagyon gusztán ráolvad). Ha kész, kihűlés után egy napot (minimum egy éjszakát) pihentessük a hűtőben, utána lehet fogyasztani. Nagyon finom és laktató desszert.

Karamellás sajttorta (1).JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr374724830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása