A január hozza a formáját, nemhiába tartják a leghidegebb hónapnak. Szinte mindig mínuszban van a hőmérő higanyszála, és néha ki sem látunk a sok hó alól. Bár megvannak ennek az évszaknak is a szépségei, de én azért mégis csak a nyarat szeretem a legjobban. Hiányzik a jó idő, a sok napsütés és a meleg. Ezért ma úgy döntöttem, hogy egy kis nyarat csempészek ebbe a fázós időbe egy trópusi hangulatú levessel. Télen könnyen hozzá lehet jutni a különböző trópusi gyümölcsökhöz, igaz, én nem friss gyümölcsöt használtam, hanem konzervet, de így is tökéletes lett. Ananászlevest készítettem, amilyen egyszerű és gyors, olyan finom is.
Ananászleves
Hozzávalók:
- 2 db. ananászkonzerv
- 3-4 dl főzőtejszín
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- ízlés szerinti cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- fahéj és szerecsendió
Elkészítés:
Ha friss gyümölcsöt használsz, egészségesebb lesz a levesed, viszont pluszmunka lesz a pucolás és a darabolás. A konzervvel egyszerűbb dolgod lesz, időt spórolhatsz vele, ha nagyon sietősen kell összedobnod egy finom levest. Ha csak egy adagot készítesz, elég lesz egy konzerv, de ha több napra főzöl, használj kettőt.
A konzervananászokat a levükkel együtt egy lábasba öntjük, és felhígítjuk még két konzervnyi vízzel (aki nem szereti sűrűn, az még több vizet is tehet bele). Felforraljuk, de vigyázva, nehogy szétfőjenek a gyümölcsdarabok. 5 percnél tovább nem is kell főzni. Ízesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal, pici szerecsendióval és egy csomag vaníliás cukorral.
Közben a vaníliás pudingport egy edényben elkeverjük a főzőtejszínnel. Kis adagokat merünk hozzá a leves levéből, jól elkeverve, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, majd gyors mozdulatokkal a leveshez keverjük (így nem csapódik ki). Egy-két perc múlva le is vehetjük a tűzhelyről. Utánaízesíthetjük, ha szükséges még cukorral, vagy ha túl édes, egy pici citromlével. Nyáron hidegen fogyasszuk, most viszont jobban eshet melegen vagy langyosan.
+Tipp: használhatsz többféle gyümölcsöt, vagy trópusi gyümölcsmix konzervet is.