Elcsépelt szöveg, mégis igaz, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út. Nálam ez bejött, hamarosan a nyolcadik évfordulónkat ünnepeljük együtt. Itt a Valentin nap, amit szokás szerint felfújnak a kereskedők és a média, de nekünk nem olyan fontos ez a nap. Persze kedveskedünk egymásnak apró meglepetésekkel, de nem az a lényeg, hogy piros és rózsaszín szivecskékben ússzunk egész nap.
Bőven elég, ha megfőzöd a kedvenc kajáját, vagy sütsz egy finom sütit, és máris leveszed a lábáról. Készítsd el ezt az egyszerű, mégis különleges fogást, és garantáltan nem maradnak el a bókok.
Baconbe göngyölt szűzérme céklás burgonyapürével
Hozzávalók:
- 6 darab szűzérme
- 6 szelet bacon
- fűszerek
- burgonya
- cékla
- kevés vaj
Elkészítés:
A szűzérméket ízlés szerint fűszerezzük, egyesével baconbe csavarjuk, fogvájóval megtűzzük. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarjuk, hogy először jól átpuhuljon. Fél óráig erős fokozaton sütjük, majd levesszük a fóliát, és tovább pirítjuk. Aki roséra szeretné sütni, kihagyhatja a letakarásos fázist, de én jól átsülve szeretem. Én addig sütöm, amíg a bacon is elkezd pirulni, de előbb is ki lehet venni.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük. Majd vajjal pürésítjük, és villával összetört céklával keverjük el (a céklát is lehet pürésíteni, de én szeretem a nagyobb darabkákat benne). Nagyon szép rózsaszín színe lesz, Valentin napra lehet belőle szivecskét formázni.