HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook oldal

2013.03.10. 19:28 Kockalány

Indiai ízek

Címkék: burgonya pikáns húsos indiai laktató csirkehús

Az indiai étteremben elköltött évfordulós vacsink után megkedveltem a keleties ízeket. A hétvégi kajánkba bele is csempésztem ezeket a különleges fűszereket. Így az egyszerű krumpli és csirkecomb egy különleges keleties fogássá változott át.

Indiai csirkecombok tejfölös sültkrumplival

Hozzávalók:

- csirkecombok

- burgonya

- indiai fűszerek

- tejfölös sültkrumpli fűszersó

Elkészítés:

A megtisztított burgonyákat nagy cikkekre vágjuk egy hőálló tálba, megszórjuk tengeri sóval és tejfölös sültkrumpli fűszersóval (persze ez utóbbi elhagyható, de én nagyon szeretem ahogy feldobja a krumpli ízét).

A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, keleties fűszerekkel. (Én egy indiai fűszerkeveréket használtam, amiben kurkuma, koriander, görögszéna, gyömbér, kömény, fahéj, szegfűszeg és szerecsendió volt.)

A combokat a krumpli tetejére rakjuk, lefedjük a hőálló tál tetejével, és előmelegített sütőbe tesszük. Erős fokozaton addig sütjük, míg jól meg nem puhulnak, majd a fedőt levéve megpirítjuk a combok bőrét. Savanyúsággal tálaljuk, jó étvágyat!

Indiai csirkecombok tejfölös sültkrumplival.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr275126502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müszélia 2013.03.12. 09:59:24

krumpli nem indiai étel. csirkét arrafelé csak az alacsonyabb néposztályok esznek. ha valamire rászórsz egy kis sárga port, attól az még nem lesz "indiai."

lobster thermidor 2013.03.12. 10:19:16

@Müszélia:

Szerinted a dosa zöldséges ragujában mi van, vagy a chilitől csípős Ala Thel Dala, más néven devilled potatoes miből készül?
A csirkéről pedig ugyancsak hamis az állításod. A szárnyasból készített (chicken curry) fogyasztása nem a társadalom rétegeződésétől függ, ugyanis ha teheti, egyaránt eszi gazdag és szegény.

Csak abban az egy dologban van igazad, hogy hiába szór a csirkére különböző porokat a poszter, az attól még valóban nem lesz indiai kaja.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.03.12. 12:25:24

@Müszélia: Nem kellene szegényt azonnal kritizálni, főleg ha te se értesz hozzá...
Manapság már annak is örülni kell, ha valaki nem "csirkefűszerport" szór a csirkecombra, hanem van benne egy kis fantázia. Most még csak a fűszerkeveréket használja, de legalább elolvasta az összetételét és lehet, hogy legközelebb magától fűszerezi a húst. Kivéve, ha elveszed a kedvét a főzéstől.
süti beállítások módosítása