Megkaptam az utolsó cukkinit édesanyám kertjéből. Szép nagy, mégis zsenge. A feléből fasírtot sütöttem, a többit vagy kirántom, vagy süti lesz belőle. Szeretem, hogy ilyen sokféleképpen felhasználható.
Ez is úgy készül, mint a múltkori brokkoli fasírt, mondjuk ebbe se sajtot, se sajtkrémet nem tettem (de nyugodtan lehet). Összekeverjük a hozzávalókat, megformázzuk, mehet a sütőbe, hamar kész van.
Cukkini fasírt
Hozzávalók:
- cukkini
- teljes kiőrlésű vagy rozskenyér
- vöröshagyma
- fokhagyma
- 1 tojás
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Mivel szemre készítettem, nem írok mennyiségeket, de a brokkoli fasírtnál megtaláljátok az arányokat.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a felaprított hagymát, fokhagymát és kenyeret (én aprítógépet használtam). Sóval, borssal ízesítjük, és egy tojással összefogjuk a masszát. Ha túl híg, zsemlemorzsával szilárdíthatunk rajta.
Pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket. Egy pici olajjal le lehet csepegtetni, de nem muszáj. Közepes-erős fokozaton addig sütjük őket, míg szép színt kapnak. A külsejük ropogós, a belsejük finom puha lesz.
Finom és egészséges. Köretként és önálló fogásként is tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.