A lassi egy Indiából származó frissítő joghurtos ital, ami lehet édes vagy sós. Először a kedvenc indiai éttermünkben találkoztam vele, remek kísérője volt a csípős-fűszeres ételeinknek. Nagyon megszerettem, és azóta is szívesen iszom az édes verziókat. A sósakat még nem kóstoltam, mert rettentően édesszájú vagyok, de ami késik, nem múlik.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, otthon is semmi perc alatt össze lehet dobni. Natúr joghurt az alapja, ehhez jöhet bármi, amit szeretünk, kedvenc gyümölcs, zöldség, plusz az édesítőszerek és a fűszerek. Lehet szobahőmérsékleten is inni, de behűtve az igazi, sőt, talán az a legjobb, ha egy kicsit jégkásás. Ettől olyan szuper frissítő a melegben.
Őszibarack lassi
Hozzávalók:
- 4-5 őszibarack
- 450 g natúr joghurt
- 2-3 ek. méz
- fahéj
Elkészítés:
A joghurtot 1-2 órával az elkészítés előtt mélyhűtőbe tesszük. Akkor az igazi, ha félig már jégkásás, majdnem fagyott állapotban van. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, a turmixgépbe szeleteljük. Ráöntjük a jégkásás joghurtot, hozzáadjuk a mézet és a fahéjat, és jól összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, megszórjuk a tetejüket fahéjjal, és őszibarack szeletekkel is díszíthetjük.
Finom és tápláló. Készülhet belőle egészséges reggeli, könnyű vacsora, de étkezések közötti "nasinak" is kiváló.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.