HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Facebook oldal

2011.05.23. 23:03 Kockalány

Csináld magad!

Címkék: olasz sajt házi pizza élesztő bacon fogadalmak

 

Ugye csajok, hányszor megfogadjuk, hogy ezentúl csak egészségesen élünk, nem iszunk, nem cigizünk, nem kávézunk, rendesen eszünk és sportolunk?! Na, és közületek hányan is tartjátok be ezeket a fogadalmakat? Én is, mint minden esendő nő számtalanszor megszegtem már a „nem eszek annyi édességet mostantól” és a „nem eszek nehéz ételt vacsorára” fogadalmakat. Ezek mind olyan szépen hangzanak, de olyan nagyon nehéz őket betartani. Erre most egy elkötelezett személyi edző vagy táplálkozási-szakértő azt mondaná, hogy megfelelő kitartással és önfegyelemmel bármit el lehet érni. Igazuk is van. De az is igaz, hogy az élet rövid, és ha folytonos önsanyargatásról szól, akkor semmi értelme. Ha viszont tudunk magunkkal kompromisszumot kötni, és egészségesen élni, miközben élvezzük is az életet, akkor minden szuper.
 
Miért is említettem a nehéz ételek vacsorázása kényes témát? Szerintem mindenkinek ismerős az érzés, amikor péntek vagy szombat este van, és most nem otthoni kosztra fájdul meg a fogunk, hanem valami másra, valami nem megszokottra. Ha az ember lánya mellé még lusta is kimozdulni otthonról, mert a pasijával tervezett filmezős-iszogatós bulit, akkor egyszerű választásnak tűnik a pizza rendelés. Ó azok az isteni tésztás ételek, sóhajtanak fel most az olasz konyha szerelmesei, köztük jómagam is. Nekem is van jól bevált pizzériám, ahol szerintem a legfinomabb pizzát készítik, és a címünket telefonszámostól már kívülről fújják. De néha nem árt a változatosság, és spórolásilag is jobban kijön az ember lánya, ha személyesen ő készíti el magának a saját pizzáját. Így legalább nem kell félni, hogy olyan feltét kerül a tetejére, amit esetleg kevésbé szeretünk.
 
Én édesanyámtól kaptam a házi pizza receptjét, és többszöri elkészítés után bátran mondhatom, hogy ez a legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legháziasabb pizza, amit valaha kóstoltam. Bár annyi hátránya van, hogy még azelőtt hozzá kell látni elkészíteni, mielőtt éhesek lennénk, mert fél óráig keleszteni kell a tésztát. De ez sem nagy idő, ha belegondolunk abba, hogy a rendeléskor egy órán belüli kiszállítást szoktak ígérni a pizzára éhes telefonálónak.
 
Szóval csajok, itt a fincsi pizza recept, tessék vele meglepni a pasikat, és tessék élvezni az életet miközben falatozzátok.
 
 
Hozzávalók:
 
-          40 dkg liszt
-          3-4 dkg élesztő
-          egy kis só
-          1 kanál cukor
-          1 tojás
-          2 kanál olaj
-          2 dl tej
 
Elkészítés:
 
Egy tálba teszem a lisztet, csinálok a közepébe egy kis mélyedést. Teszek bele egy kis sót, rá egy kanál cukrot. Erre rámorzsolom az élesztőt, majd annyi tejet öntök rá, amennyi nem folyik ki a lyukból. (A tej langyos legyen!) Hagyom egy kicsit pihenni, közben az élesztő szépen felfut, buborékos lesz, és megduzzad. Ezután összedagasztom az egészet a maradék langyos tejjel, majd teszek bele 1 egész tojást és 2 evőkanál olajat, amivel tovább dagasztom, hogy jó rugalmas tésztát kapjak. Ha már jól összeállt a tésztám, leszórom liszttel, és letakarom egy kendővel. Ágyban szoktam keleszteni, kb. 30 percig. Olajjal kikenem a tepsit, meghintem liszttel, és belenyújtom a tésztát. (De sütőpapíron is lehet sütni.) Ráteszem a feltéteket. Utána hideg sütőbe teszem, és megsütöm. Közepes vagy erős fokozaton hamar megsül, 5-10perc alatt kész is.
 
Bármilyen feltétet lehet rátenni, ki mit szeret. Én legutóbb hét feltétes pizzát sütöttem, a pizzakrémen kívül volt rajta: bacon, pulykasonka, szalámi, kukorica, paradicsom, lilahagyma és sajt. De lehet még kolbászt, gombát, és még nagyon-nagyon sok finomságot rápakolni. Tessék kísérletezgetni, és élvezkedni!:)
 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr212927547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.