HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.06.28. 17:52 Kockalány

Kenyérlángos

Címkék: házi élesztő egyszerű laktató kenyérlángos füstölt szalonna

 
Nem magyar eredetű étel meglepő módon, hanem szlovák, pedig előszeretettel osztogatják kis hazánkban a vásárokban, a strandokon, ünnepekkor vagy rendezvényeken. Több fajtája ismert, de nem összetévesztendő a hagyományos lángossal. Bár erre is kerülhet sajt és tejföl, mégsem az olajban sült variációra kell gondolni. Régen kemencében sütötték, ma már csak sütőben. Télen forralt bor mellé, nyáron hideg sör mellé tökéletes választás. Laktató finomság, bár csillagászati áron szokták árulni egyes vásárokban, ezért a legjobb, ha szépen otthon készítjük el. Pénzt is spórolunk, ízlés szerinti feltétet pakolhatunk rá, és garantáltan nem lesz lespórolva róla a füstölt szalonna vagy az egyéb ínyencség.
 
A tésztája hasonlóan készül, mint a házi pizza tészta. Egy tálba beleöntöm a lisztet, a közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe szórom a sót és rá a cukrot. Ezekre rámorzsolom az élesztőt. Viszont a pizzával ellentétben nem langyos tejet, hanem langyos vizet öntök a lyukba, és felfuttatom az élesztőt vele. Amikor felhólyagosodott az élesztő, összegyúrom a tésztát, és hozzáadom a maradék vizet és az olajat. Jól átgyúrom a masszát, amíg rugalmas tésztát nem kapok. Leszórom pici liszttel, letakarom, és 20-30 percig kelesztem meleg helyen (ágyban szoktam több takaróval letakarva). Ha letelt az idő, és a tésztám szépen megduzzadt, belenyújtom egy sütőpapíros tepsibe. Fokhagymás tejföllel megkenem, füstölt szalonna kockákat és lilahagymát szórok rá. Lehet még szalámit, kolbászt, sonkát és egyéb finomságokat rápakolni (akárcsak egy pizzára), vagy sajttal lereszelni. Mindenhogy nagyon finom. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, míg szép aranybarna színt nem kap.
 
 
Hozzávalók:
 
-          40 dkg liszt
-          25-30 g élesztő
-          egy evőkanál cukor
-          egy teáskanál só
-          2,5 deci víz
-          fél deci olaj
-          tejföl
-          fokhagyma
-          füstölt szalonna
-          lilahagyma
 
 
Ez a recept egy tepsire elég, ha kettőnél több személyre készíted, érdemes két tepsivel kisütni, mert hamar elfogy. Ebben az esetben duplázd meg a hozzávalókat a só, a cukor és az olaj kivételével!
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr753022429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.