HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.07.26. 19:33 Kockalány

Szánom-bánom, elcsavarogtam.

Címkék: pörkölt egyszerű laktató csirkehús szaftos

 
Azt ígértem, hogy most hogy Kockafiú külföldön tartózkodik, gyakrabban fogok blogolni. Na, hát nem jött össze. Minden nap más barátnőmmel találkoztam, a hétvégén elutaztam, van, hogy csak esténként esek haza. De újra itt vagyok, így ti sem maradtok tovább receptek nélkül. Kockafiú beszámolt, hogy Németországban miket esznek, és kiderült, hogy nem véletlenül lehet ott kevesebb kövér embert látni. Nagyon egészséges fogásokat esznek: zöldséges levest, a húsból is csak a nagyon véknyakat készítik el, a köret nagyon nagy százalékban zöldségekből áll, a desszert pedig mindig valamilyen gyümölcspuding. Kíváncsi vagyok, hogy Kockafiú hány kiló mínusszal tér haza. Éppen ezért most egy pörköltöt választottam, hogy ha ő is olvas, jobban vágyjon hazafelé. :)
 
Életemben először készítettem zúzapörköltet, de nagyon finom lett. Mint minden ismeretlen kajánál, most is végignéztem vagy 8-10 receptet, megnéztem, hogy hogy csinálják mások, aztán fogtam magam, és mindenféle puska nélkül elkezdtem az én variációmat elkészíteni. Az eredmény finom lett és mutatós, bár most már azt is tudom, hogy még megéhezés előtt el kell kezdeni készíteni, mert sokáig fő.
 
 
Hozzávalók:
 
-          kb. fél kiló csirkezúza
-         
-          bors
-          szárnyas fűszerkeverék
-          őrölt pirospaprika
-          piros arany
-          egy fej vöröshagyma
-          3 cikk fokhagyma
-          egy cs. szarvacskatészta
 
Elkészítés:
 
A megtisztított zúzákat kevés olajon párolni kezdjük. Sóval, borssal, esetleg szárnyas fűszerkeverékkel és pirospaprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk a felaprított vörös- és fokhagymát és egy kevés piros aranyat. Ha elfő a saját leve, vízzel egészen addig pótoljuk, míg a zúza meg nem puhul. Jó kis piros szaftja lesz a végére. (Én egy kevés szárított petrezselymet is adtam hozzá.) A pörit kifőzött tésztára pakoljuk, és valamilyen savanyúsággal már fogyaszthatjuk is. Én uborkasalátát készítettem hozzá, nagyon jó volt az összhatás.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr703102036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.