HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.08.18. 22:18 Kockalány

Almás pite

Címkék: alma édesség pite sütemény desszert egyszerű egészséges almás pite

 
Lassan vége a nyárnak, ami szörnyen hangzik, hiszen a sok rossz idő miatt nem is volt nyár-érzetünk, de valamelyest kárpótol minket, hogy jönnek a kellemes őszi aktualitások, mint például az alma- és szőlőszüret. Fincsi dolgokat ehetünk és ihatunk, miközben a kedvenc sorozatainkat nézzük, amik a nyári végtelenségnek tűnő szünet után végre folytatódnak. Hurrá!
 
A családomnak van egy szép almáskertje Szabolcsban, már érik a korai alma, hozzám is eljutott egy táskával, úgyhogy most fincsi almás finomságot készítettem. Egyébként is, amikor Kockafiú meglátta a nagy táska almát, egyből azt kérdezte: ú, ugye csinálsz nekem almás pitét?! Persze, hogy csinálok, hiszen imádja.
 
 
Hozzávalók:
 
-          40 dkg liszt
-          1 cs. sütőpor
-          25 dkg vaj/margarin
-          12 dkg cukor
-          1-2 tojás
-          1 cs. vaníliás cukor
-          1-2 evőkanál tejföl (vagy pici tej)
-          1,5-2 kiló alma
-          cukor
-          fahéj
 
Elkészítés:
 
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tejfölt (ha nincs otthon, kis tejjel helyettesíthetjük). Egy kis reszelt citromhéjjal fel lehet dobni a tésztánkat.
 
Jól gyúrható legyen a tészta, se túl lágy, se túl kemény. Osszuk két részre, az egyik egy picivel lehet nagyobb, mint a másik. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és kivajazott-kilisztezett formába tesszük, a széleket szépen megigazítva (egy villával megszurkáljuk itt-ott). Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk (egy pohárba, és meg is lehet inni, nagyon fincsi és egészséges!). Megszórjuk cukorral és fahéjjal, és elosztjuk a tésztán egyenletesen. A kisebbik tésztát is kinyújtjuk, ráigazítjuk az almás töltelékre, a szélein lezárjuk, és a tetejét szintén megszurkáljuk villával. Mehet az előmelegített sütőbe, közepes-erős fokozaton 20-30percig sütjük. Szép aranybarna színt kap a teteje, de azért tűpróbával megnézhetjük, hogy megsült-e, mert előfordul, hogy az alma leve kicsit eláztatja az alsó tésztát és nehezebben sül át. Aki szereti, szórja meg kevés porcukorral kihűlés után, és lehet is enni, jó étvágyat!
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr63163744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.