HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.09.23. 16:46 Kockalány

Vinetta, avagy padlizsánkrém

Címkék: vega krém pikáns padlizsán egyszerű egészséges vinetta

 
A vinetta román szó, jelentése padlizsán, de Erdélyben a belőle készült krémet is ugyanúgy hívják. Kint kóstoltam először, és nagyon bejött, ezért megtanultam a receptjét. Igaz, sosem diktálták le pontosan, de tudtam, hogy milyen hozzávalókból készül, és nekem ennyi is elég volt. Szépen kikísérleteztem a saját vinetta-receptemet, ami ízben egy az egyben megegyezett a vendégségben kóstoltéval. Igaz, néha túl sok hagymát teszek bele, akkor kissé csípősebb, és mivel nem szabadtűzön sütöm, így az a fincsi füstölt íz is hiányozni szokott belőle. De biztos vagyok benne, hogy a jövőben lesz lehetőségem a saját kertemben rakott tűzön megsütni, így nem aggódok. :)
 
Mivel mindig az íze alapján készítem, mértékegységet nem is írok, lehet kísérletezni, kinek milyen arányban jön be.
 
 
Hozzávalók:
 
-          8 db. kisebb vagy 3-4 db. nagyobb padlizsán
-          egy kisebb fej vöröshagyma
-          1-2 cikk fokhagyma
-          majonéz
-          mustár
-          só, bors
 
Elkészítés:
 
A padlizsánokat megtörölgetjük, és egy villával megszurkáljuk őket (ha nem akarjuk, hogy sülés közben nagyot pukkanjanak a sütőben, jobb, ha ezt elvégezzük). Először erős, majd közepes fokozaton addig sütjük a sütőben a padlizsánokat, amíg össze nem esnek (ez jelzi, hogy jól átsültek). Még melegen letisztítjuk a héjukat, aztán összetörjük őket. Van, aki csak jól elkeveri a többi hozzávalóval, így darabos lesz a krém. Viszont aki a krémesen lágyat szereti, az robotgéppel pürésítse finomra a megsült padlizsánokat. Hozzáadjuk a szintén pürésített (vagy nagyon finomra vágott) vörös- és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerinti majonézzel és mustárral ízesítjük. Majonézből mindig több kell, attól lesz krémes, mustárból pedig elég csak egy kevés, ettől lesz pikáns az íze. Másnapra érnek össze igazán az ízek benne, kenyérre kenve reggeliként ideális.
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1003251446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.