HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.10.14. 16:34 Kockalány

Kebab paprikás dresszinggel

Címkék: török zöldséges gyors pikáns egyszerű laktató csirkehús

 
Gondolom veled is előfordul, hogy este fáradtan esel haza, és éhes vagy, de egy hosszú főzéshez se kedved, se energiád. Na, nálam mostanában elég sokszor ez van. Ilyenkor jönnek jól a zacskós kajaalapok. Tudom, hogy ezeket az egészségesen táplálkozók nem preferálják, mert tele van sóval vagy cukorral és mesterséges lomokkal, de néha nagyon jó vészmegoldások lehetnek.
 
Nem kell hozzájuk sok idő, elég pár hozzávaló, és máris könnyedén az asztalodra varázsolhatod bármelyik ország finom specialitását. Például Törökország különleges ízeit az én esetemben, ugyanis a Knorr Rafinéria Kebab alapját választottam paprikás dresszinggel (ez itt a reklám helye), mert úgy is ritkán eszek török kaját. Mondhatom jó választás volt, nagyon guszta lett a végeredmény és persze finom.
 
 
Hozzávalók:
 
-          50dkg csirkemell filé
-          egy duplatasakos Knorr Rafinéria Kebab alap paprikás dresszinggel
-          3ek. majonéz
-          3ek. ketchup
-          0,5dl víz
-          4ek. olaj
-          friss zöldségek (paradicsom, kígyóuborka, esetleg hagyma)
-          tortillalapok vagy sült burgonya
 
Elkészítés (a tasakon is megtalálható a leírás):
 
Egy nagyobb edényben keverjük el a Kebab alapot (a tasak szélesebb része) 4ek. olajban és 0,5dl vízben. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott húst, keverjük jól át, és hagyjuk állni 1-2 percig.
 
Addig egy másik keverőtálban keverjük simára a majonézt a ketchuppal, és adjuk hozzá a paprikás dresszing alapot (a tasak vékonyabb része). Keverjük jól el, és fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.
 
A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben további olaj hozzáadása nélkül erős lángon, kevergetve 7-8 percig. Kínáljuk friss zöldségekkel, tortillában vagy sült burgonyával, a paprikás dresszinggel meglocsolva. Jó étvágyat!
 
U.I.: Ja,és nehogy bűntudatod legyen! Attól, hogy a gyorsabb megoldást választottad, még nem leszel rosszabb szakácsnő,sőt! :)
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr653303240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.