HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.11.14. 13:14 Kockalány

Bud Spencernek is ízlene

Címkék: gyors pikáns bab kolbász chili egyszerű csípős kukorica laktató füstölt szalonna

 
Bár úgy tudom, hogy az életben a spagetti a kedvenc étele, a filmjeiben szinte mindig a hagymás babot favorizálja. Én Chilis babot szoktam főzni, de mivel ez sem áll nagyon távol a hagymás babtól, biztos Budnak is bejönne.
 
Ahány szakács, annyiféleképpen készítik ezt a laktató fogást, én ennek is egy egyszerűbb, mondhatni magyaros változatát szoktam megfőzni. Nem kell hozzá sok minden, de az őrölt chili nem maradhat el, anélkül nem chilis bab a chilis bab.
 
Hozzávalók:
 
-          2 chilis bab konzerv (ez lesz az alap)
-          füstölt szalonna
-          parasztkolbász
-          egy fej vöröshagyma
-          pár cikk fokhagyma
-          egy fél kukorica konzerv
-          kevés paradicsompüré
-          só, bors
-          őrölt chili
 
Elkészítés:
 
Én wokban szoktam megfőzni, de bármilyen nagyobb, mélyebb serpenyő megteszi. Az edényt felhevítjük a tűzhelyen, beletesszük a füstölt szalonnát és a parasztkolbászt. Olajat nem is kell használni, mert a szalonnából és a kolbászból elegendő zsiradék fog kisülni. Ezután jöhetnek a hagymák, szépen megpirítjuk az egészet sűrű kavargatások közepette, hogy meg ne égjen. Ha sok zsiradék sült ki, nyugodtan leönthetünk belőle (kár lenne kidobni, a következő sütésnél tökéletesen felhasználható). Jöhet a wokba a két chilis bab konzerv is, a levét nem kell leönteni, jó csípős, ezért szükségünk van arra is. Ezután egy fél kukoricakonzerv kerül az edénybe, majd a paradicsompüré. Végül már csak ízesíteni kell, sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerinti őrölt chilivel. Ez utóbbival csak óvatosan, elég egy kevés is, mert a konzerv babunk leve is csípős alapból, ha túlzásba visszük, torokmaróan csípős lesz, és az nem valami kellemes. Így is szükséged lesz zsepire, mert ez a kaja kivalló légúttisztító is egyben. :)
 
A fűszerezés után sűrűn kevergetve készre főzzük. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk, jó étvágyat (és jó szórakozást utána, mert ugye a chili elismerten afrodiziákum is :))!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U.i.: Azonnal fogyasztva is finom, de másnapra érnek benne igazán össze az ízek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr663381667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.