HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2011.12.13. 22:09 Kockalány

Laktató téli kaja

Címkék: burgonya tojásos kolbász húsos tejfölös laktató füstölt szalonna

 
Amikor reggelente kinézek az ablakon, egy cseppet sem érzem, hogy tél lenne. Inkább olyan, mintha megállt volna az idő, és még mindig esős őszi időjárás lenne. Mondjuk, azért vannak hidegek, de nem kőkemény mínuszok.
 
Télen megszokottak a laktató kaják, így most is sok ilyesmit készítünk. De nem árt vigyázni, hogy ne vacsorára essenek a kiadós ételek, vagy ha mégis, mozogjuk le, különben szép kis pluszt szedhetünk fel magunkra év végére.
 
Én el sem kerülhetném, hogy laktató ételeket főzzek, mert a Drága rövidúton kidőlne az edzőteremben a lájtos kajáktól. Így sokszor van rizs hússal, amiktől persze én készülök ki rövidúton, de hát valakinek engedni kell. Persze azért szoktam variálni, hogy ne unjuk magunkat halálra.
 
A Rakott krumplit azért szeretem, mert végre valami, ami nem rizses, van benne valami hússzerűség is, nem tocsog a zsírban, és mégis jól lehet vele lakni.
 
Hozzávalók:
 
-          krumpli
-          tejföl
-          kolbász
-          tojás
-          kis füstölt szalonna
 
Elkészítés:
 
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk (közepesen vastag szeletekre). Egy hőálló tálat kivajazunk, ebben fogjuk egymásra rétegezni a hozzávalókat. A krumplit sós vízben félkészre főzzük, a tojásokat pedig keményre főzzük. A krumpli karikákból lerakunk egy réteget, arra jöhet a felkarikázott kolbász, és a szintén felkarikázott tojás. Megkenjük tejföllel, és jöhet a következő réteg. Újabb krumpli sor, stb. Ezt egészen addig ismételjük, amíg az edény megtelik. A végén tejföllel fejezzük be a műveletet. A füstölt szalonnát a rétegekbe is bele lehet kockázni, de én csak a tetejét szórtam meg vele, mert imádom, amikor ott ropogósra sül. Ezután vagy alufóliával, vagy a hőálló tál tetejével lezárva előmelegített sütőbe tesszük. Nem kell neki sok idő, kb. fél óra alatt jól összesülnek a hozzávalók. De ha lassú tűzön sütöd, hagyhatod bent tovább is.
 
Kiszedés után meglocsolhatod még tejföllel, és lehet tálalni, jó étvágyat!
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr913461566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.