HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.01.08. 19:09 Kockalány

Édes vacsora

Címkék: vega édesség gyors mazsola desszert lekvár laktató

 

Gyakran előfordul, hogy vacsorára valami édesre fáj a fogam. Ilyenkor legtöbbször palacsintát eszünk, vagy tejbegrízt, tejberizset. De eszembe jutott, hogy gyerekként milyen sokszor kikunyiztam anyutól a Császármorzsát, miért ne törném meg a fenti édesség-hármas monotonitását. Kerestem is a mindmegettén egy jó receptet. Rengeteg találat jött fel a keresőben, egyet kiválasztottam, ami nagyon egyszerűnek tűnt, de hűen önmagamhoz át is variáltam azonnal. Feldobtam egy kis ezzel-azzal, jól sikerült, finom lett, jóllaktunk vele.


Hozzávalók:


-    8 evőkanál rétesliszt
-    8 evőkanál finomliszt
-    2 tojás
-    3 evőkanál cukor
-    1 vaníliás cukor
-    tej
-    reszelt citromhéj
-    mazsola
-    egy csipet só


Elkészítés:


Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet és a cukrokat. Ráütjük a tojásokat, és annyi tejjel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Jól elkeverjük, teszünk bele egy csipet sót, reszelt citromhéjat és mazsolát. (A mazsolát előtte természetesen megmossuk, beáztatjuk, hogy megpuhuljon.) Jól elkeverjük a masszát, és forró serpenyőben, kevés olajon vagy vajon megsütjük. Akinek nem esik szét fordításkor, és egyben sül meg, az sem baj, utána úgyis össze lehet törni egy villával. A lényeg, hogy jól átsüljön mindenhol. Ha kész, megporcukrozzuk, vagy leöntjük lekvárral, és lehet is fogyasztani. Jó étvágyat!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.kép: Császármorzsa a'la nature

2.kép: Kétféle lekvárral (sárgabarack+meggy-cseresznye)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr223529355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.