HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.01.19. 17:21 Kockalány

Nosztalgiázás tortával

Címkék: meggy torta édesség túró tejszínhab sütemény desszert

 

Unalmas perceimben nézegettem a régi fotóinkat, és akkor bukkantam rá az egyik tortám elfeledett képére. Még a Kedves 28-adik szülinapjára sütöttem, nagyon-nagyon jól nézett ki, és ha jól emlékszek az íze is isteni volt. Mint tudjátok, ő imádja az édes-savanyú ízhatást, éppen ezért esett a választásom akkor is erre a finomságra.

Lepjétek meg vele a szeretteiteket, biztos nagyon fognak érte szeretni titeket. :)

(Ezt a receptet anno a Mindmegettéről vadásztam, már akkor is imádtam az oldalt!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piroska torta

Hozzávalók:

A tésztához:
-    17 dkg liszt
-    3 tojás
-    15 dkg cukor
-    10 dkg sütőmargarin
-    1 dl tejszín
-    1 üveg magozott meggybefőtt
-    2 evőkanál mogyorós nugátkrém
-    1 csomag vaníliás cukor
-    1-2 evőkanál olaj
-    2 teáskanál sütőpor

A tetejére:
-    6 dl tejszín
-    1 csomag vaníliás cukor
-    3 evőkanál porcukor
-    50 dkg tehéntúró
-    10 dkg cukor
-    1 csomag vaníliás cukor
-    2 csomag piros tortazselé
-    3-4 csomag habfixáló

Elkészítés:

A meggyet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, az olajjal, a vaníliás cukorral habosra keverjük, és egyenkét hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a krémbe szitáljuk, majd a tejszínnel gazdagítjuk. Ha túl lágy a tészta, adhatunk még hozzá kevés lisztet. Az egyik felét margarinnal kikent (26 cm átmérőjű) tortaformába símítjuk. A tészta másik felébe belekeverjük a nugátkrémet, és rásímítjuk a világos tésztára. Néhány szem meggyet félreteszünk, a többit a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőben (175 fokon) 40-45 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

5 dl tejszínt a vaníliás cukorral, a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk. A túrót is kikeverjük, majd belekeverjük a tejszínhabot. A karimát a torta köré pattintjuk, és a túrós-tejszínes krémet elsimítjuk rajta. Hideg helyre állítjuk.

A befőttlevet vízzel 4 dl-re egészítjük ki. Felfőzzük a tortazselével, majd mikor hűlni kezd, ráöntjük a túrós krémre. Négy órára hűtőbe tesszük.
Eltávolítjuk a karimát, és a maradék felvert tejszínhabbal és meggyel kidíszítjük a tortát.
 

Én nem tettem nugátkrémet a tésztájába, így csak sima világos lapot sütöttem belőle. De azt hiszem nem is hiányzott, így is tökéletesen finom volt. Hm, úgy megkívántam, hogy újra meg kell sütnöm, de most azonnal! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr83590609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.