HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.01.25. 12:21 Kockalány

Hamis vadas

Címkék: pörkölt húsos sertéshús laktató tésztaétel szaftos

 

Most egy hamis vadpörköltről lesz szó, ami tulajdonképpen egy egyszerű sertéspörkölt. Viszont külsőre, sőt még az ízében is nagyon hasonlít a vadpörkölthöz.

Szintén vidékről kapott húsból dolgoztam. Sertéscombot kaptam felkockázva, de most nem tettem hozzá gombát, vagy egyebet, csak sima pörit készítettem belőle. Egy kis mustárral még megbolondíthatod az ízét, és akkor még jobban hasonlít majd a vadashoz.

Hozzávalók:

-    fél kiló sertéscomb (lehet több is)
-    egy nagy fej vöröshagyma
-    2-3 cikk fokhagyma
-    só, bors
-    sertés fűszerkeverék
-    őrölt pirospaprika (édes, de ha szereted, lehet csípős is)
-    kevés víz
-    olaj
-    tészta
-    esetleg tejföl vagy mustár

Elkészítés:

Mivel nagyobb kockákra volt vágva a hús, én tovább kockáztam apróra. Kevés olajon elkezdtem pirítani, és csak ezután adtam hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, hogy meg ne égjenek. Megfűszereztem sóval, borssal, sertés fűszerkeverékkel és kevés pirospaprikával, és hagytam a saját levében főni. Közben pótolhatjuk kevés vízzel, ha elfőné a levét. Egészen addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. Majd a kifőzött tésztára szedem a finom szaftos pörit, és savanyúsággal tálalom. Tehetsz rá tejfölt is, ha úgy szereted, vagy (ahogy az elején írtam) főzés közben tehetsz bele egy kis mustárt a vadas hatásért. Jó étvágyat!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr283757520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titantoma 2012.01.25. 23:33:05

Ez most mitől hamis vadas? Ez egy szimpla pörkölt, bár abban van némi paprika/paradicsom is.

Kockalány 2012.01.27. 13:27:11

Pont azért, hogy feltedd ezt a kérdést. :) Így máris van egy komment. :)
A viccet félretéve, írtam is, hogy ez csak egy szimpla pörkölt (amibe én nem szoktam paradicsomot és paprikát tenni, mert nekem nem hiányzik bele). Lehet, hogy csak az én húsom volt különleges, de evés közben a vadas jutott eszembe róla. :)