HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Facebook oldal

2012.01.27. 13:15 Kockalány

Menzakaja folyt.köv.

Címkék: vega zöldséges gyors káposzta egyszerű menzakaja tésztaétel

 

A Káposztás kocka sem maradhat ki a menzakaják sorából. Szerettem ezt is, de csak akkor, ha nem volt agyonborsozva. Egyes elvetemült káposztás kocka rajongók porcukorral szeretik, na én ezt mindig is furcsálltam. Ha kisgyerekkorom óta így szoktattak volna, biztos természetes lenne, de mi mindig a hagyományos sós-borsos változatot használtuk.

Most főzés közben tettem bele egy kevés cukrot, de épp csak annyit, hogy még jobban előjöjjön a káposzta édeskés íze, nagyon finom lett így. De utólag nem szórnék rá cukrot semmi pénzért, nekem csak a mákos, a grízes és esetleg a túrós tésztánál jön be a cukros ropogás. Bár utóbbinál inkább a sós változatot szeretem, jó kis ropogós szalonnadarabokkal és tejföllel, nyami!

Káposztás kocka

Hozzávalók:

-    egy kis fej káposzta
-    só, bors
-    olaj
-    pici cukor
-    fodros nagykocka tészta

Elkészítés:

A káposztáról lefejtjük a külső leveleket, megmossuk, és kivágjuk a torzsáját (akik szeretik, elropogtathatják nyersen, egészséges!). Almareszelőn lereszeljük a káposztát, majd jó alaposan megsózzuk, és hagyjuk fél óráig állni (a só miatt kiereszti a levét). Jó alaposan kicsavarjuk, aki fél, hogy nagyon sós lesz, egy picit leöblítheti, ha szükséges. A kinyomkodott káposztát én wokban, baconszalonna kisült zsírjában kezdtem el párolni. Sózni már nem kell, de borsozni igen, és aki akarja, egy pici cukorral felerősítheti a káposzta édes ízét. Lefedve pároljuk gyakori keverések közepette, egészen addig, míg a káposzta össze nem esik, és szép barna színt nem kap. Ekkor már készen is van, elkeverjük a sós vízben kifőzött nagykocka tésztával, és lehet is tálalni. Jó étvágyat, és kellemes nosztalgiázást kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr943905412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.