HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.02.10. 19:40 Kockalány

Magyaros carbonara

Címkék: spagetti sonka sajt fokhagymás tojásos húsos tejfölös magyaros laktató tésztaétel füstölt szalonna

 
A blogomon szereplő első carbonara recept se nevezhető eredetinek, hiszen a hazai éttermekben szinte mindenhol a magyarosított változattal találkozunk, ám a most közölt recept szándékosan elkövetett bűncselekmény volt részemről. Azokra gondoltam, akik még a bacont se nézik semmibe, csak a jó öreg füstölt szalonnát. Akik csak a magyar konyhát, csak a hazai ízeket preferálják, azoknak ez lesz a kedvenc carbonara-variációjuk.
 
Hozzávalók:
 
-          füstölt szalonna
-          füstölt sonka
-          nagydobozos tejföl
-          kevés tej
-          só, bors
-          vöröshagyma
-          fokhagyma
-          tojás
-          spagetti tészta
-          sajt
 
Elkészítés:
 
A szalonnát és a sonkát felkockázom, és a meleg serpenyőbe szórom. Nem kell alá olaj sem, majd a szalonnából kisül elég. Félig megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát is. Amikor a hagymák is megpirultak, leöntöm tejföllel, és hígítom egy kevés tejjel. Sózom, borsozom (ha a szalonna és a sonka elég sós, el is hagyható). Rövid összefőzés után elzárom alatta a gázt, és ráütök néhány tojást (annyit, amennyire be szeretném sűríteni, kb. 2-3- darabot). Gyors mozdulatokkal elkeverem, és kész is. Ha túl híg a szósz, tehetsz bele még tojást, ha túl sűrű, tejjel lazíthatsz rajta.
 
A kifőzött spagettire szedem a finom szalonnás-szószt, és sajtot reszelek a tetejére. Finom és laktató étel, csupa magyaros ízzel, jó étvágyat hozzá!
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr294091073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.