HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.02.25. 13:10 Kockalány

Immunerősítő leves

Címkék: leves vega gyors sajt tejszín fokhagymás egyszerű egészséges

 
Ez a leves megríkat, na nem evés közben, és nem azért, mert annyira rossz az íze, hanem főzés közben. Azok hozzá se kezdjenek, akik nem szeretik a fokhagymát, mert ebben aztán van bőven. A párom a szobából folyamatosan elégedetlenkedett, és lehet, hogy a szomszédok se nagyon értékelték a tőlünk kiszállingózó illatokat. Elárulom, hogy a Fokhagymakrémlevesről van szó.
 
Lehet nagyon szeretni, vagy akár nagyon utálni is, bármelyik táborba tartozol, egy biztos, ez egy nagyon egészséges leves. A fokhagyma jótékony tulajdonságairól sokat hallottunk már, bár erősen antiszociális hatásáról is, de valamit valamiért. Immunerősítő hatása miatt nagyon tudom ajánlani megfázásos, náthás, influenzás időszakokban. Én a múltkor a náthámat kúráltam ezzel, de ha éppen nem vagy beteg, egy szimpla hétvégi levesként is megteszi, mert fogyasztás közben már nem olyan erőteljes, mint főzéskor.
 
Hozzávalók:
 
-          egy egész fej fokhagyma (nem gerezd!)
-          egy vöröshagyma
-          vaj vagy olaj
-          2 ek. liszt
-          2 l víz
-          2 húsleveskocka
-          2 dl főzőtejszín
-          só, bors
-          esetleg pici szerecsendió
 
Elkészítés:
 
Robotgéppel felaprítjuk a hagymát és a fokhagymákat, majd vajon vagy kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, és apránként adagolva simára keverjük a vízzel. (Ha neked véletlenül csomós maradna, egy botmixerrel simává varázsolhatod.) Ha kezd forrni, beledobjuk a leveskockákat. Csak akkor kóstold meg, ha már feloldódott benne a kocka, ekkor ízesítheted sóval, borssal, pici szerecsendióval. Felforrás után lassú tűzön még 10 percig főzzük. Majd levesszük a tűzről, és elkeverjük a főzőtejszínnel. (Ha nincs elég tejszíned, adhatsz hozzá tejet is. Ha pedig nem szeretnéd, hogy édeskés legyen, készítsd tejföllel.) Tányérba szedjük, megszórjuk pirított kenyérkockákkal, és sajtot reszelünk rá. Jó étvágyat, és jó gyógyulást! :)
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr654202020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.