HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.04.07. 22:41 Kockalány

Húsvéti csendélet

Címkék: vega tej édesség túró gyors házi mazsola tojásos desszert laktató

 

Épp vidéken vagyunk a szüleimnél, pár napot itt töltünk, aztán megyünk tovább az Édes családjához. A napokban nem csináltunk mást, csak folyamatosan ettünk kis szünetekkel. Én már azt számolgatom fejben, hogy hány kilóval leszünk többek, mire hazaérünk.

A fényképezőmet elhoztam, de az adatkábelemet sikeresen otthon hagytam, így a képek mobillal készültek, de remélem így is sikerül kivenni, milyen finomságokkal tömjük magunkat.

Íme egy kiragadott csendélet a sok finom fogás közül, ezzel, és a Sárga túró receptjével kívánok minden kedves olvasómnak nagyon szép, és finomságokban bővelkedő Húsvétot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 1 liter tej

- 8 db. tojás

- 5 e.k. cukor

- 1 t.k. só

- 1 cs. bourbon vaníliás cukor

- mazsola (tetszés szerint)

Elkészítés:

A tejet feltesszük főni, közben egy tálban elkeverjük a 8 tojást a cukrokkal és a sóval. Amikor a tej felfőtt, kézi habverővel folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a tojásos masszát. Beleszórjuk a mazsolát (aki nem szereti, hagyja ki, és egy csipet fahéjjal esetleg feldobhatja a túrót). Folyamatosan kevergetjük míg meg nem szilárdul, hogy le ne ragadjon. Mikor már kezd kicsapódni, egy szűrőbe öntjük, hagyjuk, hogy lecsepegjen a leve és kihűljön. Kis pihentetés után szépen összeáll, lehet szeletelni és tálalni.

Egyesek sonka mellé eszik, akkor természetesen csak egy pici cukor kell (vanília pedig nem), és több só, hogy natúr íze legyen. Mi édesen szeretjük, ezért a fenti módon szoktuk elkészíteni. Nagyon finom és laktató húsvéti finomság, egy-két szelettel jól lehet lakni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr74370449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.