HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.04.09. 19:46 Kockalány

S.O.S. ünnepi kajatúltengés

Címkék: édesség túró narancs keksz sütemény kakaó desszert töltött krémsajt

Már kint vagyunk a határon túl, végigjártuk az egész rokonságot, és másfél napja egyfolytában eszünk. Úgy érzem, hogy egy évre elegendő sonkamennyiséget megettem, és egy darabig nem fogom kívánni a fasírtot, a rántott húst, a kolbászt és a soklapos süteményeket sem.

Bár a vendégségben töltött napoknak az az előnye, hogy nem én szaladgálok fel-alá a konyhában, maximum csak segédkezek. Azért lassan közeledik az a pont, hogy már inkább egész nap a tűzhely mellett rostokolnék, mint hogy többet egyek.

Most egy télbúcsúztató, és Húsvétra készített süti receptjét osztom meg veletek. Sütés nélkül is elkészíthető, úgyhogy nagyon praktikus, ha nem akarsz sok időt eltölteni vele.

Túrós-narancsos alagút

Hozzávalók:

A tésztához:

- 40 dkg darált keksz

- 20 dkg margarin

- 3 e.k. porcukor

- 2 e.k. kakaó

- kevés tej

A töltelékhez:

- 45 dkg túró

- 20 dkg tejszínes krémsajt

- 20 dkg cukor

- reszelt citromhéj

- 2 db. narancs

Elkészítés:

A darált kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, a porcukorral és a kakaóporral. Egy kevés tejjel összegyúrjuk. A kapott tésztát becsomagoljuk, és egy órán át pihentetjük a hűtőben.

Közben elkészítjük a krémet. A túrót egy villával összetörjük, elkeverjük a krémsajttal, a cukorral és a citromhéjjal. A két narancsot megpucoljuk, felkockázzuk, és a krémhez adjuk.

Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával, és a porcukros felületen kicsit kinyújtott tésztát beleigazítjuk. Beletöltjük a krémet, lefóliázzuk, és két óráig a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon a sütink.

Ha kész, kiborítjuk egy hosszú tálra, szeleteket vágunk belőle, és tálaljuk. Ha túl hígra sikerülne a krémed, még akkor is meg tudod menteni egy kis furfanggal. Tedd be a fagyasztóba a sütit egy időre, majd jégkrémtortaként fogyaszthatjátok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr854373982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.