HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.04.16. 15:38 Kockalány

Amikor a véredet adod a vacsoráért

Címkék: burgonya vega gyors fokhagymás egyszerű laktató tésztaétel

Tegnap este megkívántam a Lapcsánkát. Anyu sokszor készítette vacsorára, bár nem épp fogyókúrás fogás, főleg nem, ha este esszük. De miután plusz kilók nélkül túléltem a húsvétot már Wonder Womannek érzem magam, akinek nem árt semmilyen nehéz kaja. (Meglátjuk, ez a gyakorlatban mennyire lesz így.)
 
A lapcsánkát sokan sokféleképpen nevezik és készítik, a lényeg ugyanaz, majdnem olyan, mint a palacsinta, csak krumpliból készül. Én az anyu receptje szerint készítettem, előtte telefonos segítséget kértem tőle. Figyelmeztetett, hogy el ne reszeljem a kezem, na, hát ezt nem sikerült kivédeni, három ujjamról is lereszeltem a bőrt, és valószínűleg a vérem is a lapcsánkába került (vámpírok előnyben). De már ki is találtam a megoldást, legközelebb a robotgépemmel látok neki a nagy feladatnak, hogy ne kelljen több napig magamon hordani a vacsorakészítés közben szerzett harci sebeimet.
 
Hozzávalók:
 
-          30 dkg burgonya
-          10 dkg liszt
-          1 tojás
-          1-2 fokhagyma
-          só, bors
 
Elkészítés:
 
A hozzávalók mennyisége körülbelüli, mivel sokszor a saját fejem után megyek az adagolásban. De csak ritkán szívatom meg magam ezzel, sikerülni szoktak az ételeim, így azt ajánlom mindenkinek, hogy kísérletezze ki magának a megfelelő adagokat, abból baj nem lehet. Arra kell figyelni, hogy a tészta se túl sűrű, se túl folyékony ne legyen.
 
A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a lereszelt fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A masszát jó alaposan elkeverjük, majd forró serpenyőben, kevés olajon a palacsintához hasonlóan kisütjük.
 
A kanállal egy halmot rakunk a serpenyő közepébe, és gyors mozdulatokkal szétkenjük kör alakúra. Nem mondom, hogy egyszerű feladat, de gyakorlással el lehet sajátítani. Mindkét oldalát megsütjük, ha kész, fokhagymával bedörzsöljük, és lehet is fogyasztani. Akinek így túl száraz, fokhagymás tejföllel kenje be, úgy jobban csúszik. Jó étvágyat!
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr524454705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.