HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.06.02. 17:53 Kockalány

Epres finomságok 2.0

Címkék: vega tej édesség palacsinta eper desszert szószok tésztaétel

Itt a következő eperrel készült finomság, az előzőhöz hasonlóan ezt sem nagy ördöngösség elkészíteni. Ha vacsira valami édesre fáj a fogunk, gyakran sütök palacsintát, mert nagyon szeretjük. De nem mindig a hagyományos változatot, mert az amerikai is nagyon finom. Próbáljátok ki a következő változatot, míg még tart az eperszezon!

Amerikai palacsinta eperszósszal

Hozzávalók (2főre):

A palacsintához:

-          20 dkg liszt

-          1 cs. sütőpor

-          fél tk. só

-          2-3 ek. cukor

-          3 dl tej

-          1 tojás

-          5 dkg vaj

Az eperszószhoz:

-          20 dkg eper

-          fél deci víz

-          3-4 ek. cukor

-          pici citromlé

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral. A közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe öntjük az olvasztott vajat, a tejet és a tojást. Csomómentesre keverjük a tésztát. Majd a szokásos módon palacsintát sütünk belőle. A különbség, hogy a sűrűbb tésztából kis köröket formázunk, és mindkét oldalát megsütjük. Lassú tűzön sütve kb. egy centisre jön fel a tészta, finom puha és szivacsos állaga lesz.

A szószhoz egy kis lábasban felforraljuk a vizet, elolvasztjuk benne a cukrot, majd hozzáadjuk az epret. Az epreket összenyomjuk, vagy kézi habverővel szétdörzsöljük, és felforraljuk a szirupban. Amikor szépen besűrűsödött az állaga, levesszük a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk. Aki darabosan szereti, az hagyja ki ezt a lépést. Egy pici citromlét csepegtethetünk bele, ha túl édes. A palacsintákat meglocsoljuk az epres szósszal, és tálaljuk. Jó étvágyat!

Amerikai palacsinta eperszósszal.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr664561515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.