HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (15) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (157) édesség (147) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (147) élesztő (21) eper (15) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (36) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (58) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (117) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (36) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (5) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (3) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (77) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (14) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (17) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (21) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (15) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (11) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (99) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (26) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (3) tésztaétel (33) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (28) turmix (7) túró (18) vaníliás (51) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook oldal

2012.06.19. 13:15 Kockalány

Lakatot a hűtőre

Címkék: tej édesség felfújt desszert rizses vaníliás könnyű vacsi

Mivel mindketten rettentően édesszájúak vagyunk, nagyon sokszor kerül édes vacsora az asztalra. Egyik rég elfeledett kedvencem a Rizskoch, de a minap eszembe jutott, és tegnap ez lett a vacsi. Miután befaltuk az első adagot, egyszerre ugrottunk fel a székből az Édessel, és szinte versenyt futottunk a konyháig a repetáért, annyira finom lett. A felét el is pusztítottuk, éppen hogy maradt még mára belőle. Ilyenkor nem ártana egy lakat a hűtőre, nehogy észrevétlenül lába keljen.

Rizskoch (Rizsfelfújt)

Hozzávalók:

-          250 g rizs

-          2 dl víz

-          1 l tej

-          egy csipet só

-          150 g cukor

-          1 cs. vaníliás cukor

-          egy citrom reszelt héja

-          5 tojás

-          50 g vaj

-          2 ek. liszt

Elkészítés:

A rizset a vízzel feltesszük egy lábasban főni. Közepes vagy alacsony fokozaton puhítsuk, mert könnyen leragad. Ha felitta a vizet, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. Szintén alacsony fokozaton főzzük tovább, időnként megkeverve. Ha a szépen besűrűsödött, és felszívta a tejet, levesszük a tűzhelyről, és ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, esetleg mazsolával. Én nem tettem bele mazsolát, mert desszertben nem szeretem, de legközelebb a felébe teszek, mert a Drága hiányolta.

Fedővel lefedve egy órán át állni hagyjuk. Közben az öt tojásfehérjét habbá verjük, a tojássárgájákat pedig szintén robotgéppel habosra keverjük a puha vajjal. Miután letelt az egy óra, kihűlt és megszilárdult a rizs. Jól átkeverjük, és először a vajas keveréket, majd a tojáshabot adjuk hozzá. Végül óvatosan elkeverjük a 2 kanál liszttel, és kivajazott-kimorzsázott szögletes hőálló tálba öntjük. Közepes fokozaton ¾-1 órán át sütjük (sütőerősségtől függően). Akkor van kész, ha szép aranybarna a teteje, de a tűpróbát is elvégezhetjük.

Nagy kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve, vagy lekvárral leöntve tálaljuk. Isteni finom, próbáljátok ki!

Rizskoch.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr314598083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.