HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2012.07.01. 20:11 Kockalány

Gyümölcslevesek ideje

Címkék: alma leves vega puding egészséges tejfölös fahéj köszméte

Nyáron sűrűn eszünk valamilyen gyümölcslevest, mert a nagy melegben jobban esnek a könnyebb levesek, a laktatókat meghagyjuk a hideg hónapokra. Hétvégére Almás köszmételevest főztem, mert a Drága szereti a köszmétét (vagy egrest, ki hogy ismeri). Nekem nem a kedvencem, de egyszer egy évben, amikor szezonja van, megfőzöm neki, hadd örüljön. :)

Finom lett, úgy készítem, mint a sima gyümölcslevest. Alma azért kell bele, mert önmagában elég savanyú, de valamilyen édes gyümölccsel kombinálva jobban élvezhetővé válik az íze. Plusz vaníliapudingot is használok a besűrítésre, és a még finomabb íz elérésére.

Almás köszmételeves

Hozzávalók:

-          3 db. édes alma

-          60 dkg köszméte (egres)

-          2 l víz

-          kb. 20 dkg cukor

-          fahéj

-          1 cs. vaníliás pudingpor

-          1 nagy dobozos tejföl

-          pici szerecsendió

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, kivágjuk a magházukat, nagyobb kockákra vágjuk őket, és feltesszük a vízben főni. Ha felforrt, megcukrozzuk (ízlés szerinti mennyiséggel), fahéjjal és pici szerecsendióval ízesítjük. Ha az alma kezd megfőni, hozzáadjuk a köszmétét is. Előtte alaposan megmossuk és megtisztítjuk (levágjuk a szárát és a száraz virágát). Ezután rövid ideig főzzük csak, és alacsony fokozaton, mert a köszméte hamar szétfő. Közben a tejfölben elkeverjük a vaníliás pudingport, és merünk a levesből a masszához, jól elkeverjük, és a levesbe öntjük, így nem fog kicsapódni. Ezzel besűrítjük a levest, egy-két perc után le is vehetjük a tűzhelyről. Tányérokba szedve kihűtjük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

Almás köszmételeves.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr784622701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.