HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2012.07.08. 19:52 Kockalány

Isteni rakott csirkemell

Címkék: zöldséges sajt fokhagymás mártás rakott karfiol húsos egészséges brokkoli laktató csirkehús könnyű vacsi

Már régóta terveztem elkészíteni a mai fogást, az ötlet pár hete pattant ki a fejemből. Bevallom nem volt kellemes hosszú távon a tűzhely mellett szaunázni, de megérte a szenvedést. Guszta lett, mintha csak egy menő étteremben készült volna, és nagyon finom. A Drága teli szájjal mormolta a dicsérő szavakat, ami tőle nagy szó, mert nagyon kritikus. Szóval nagyon jól sikerült.

Brokkolis-karfiolos csirke sajtos besamel mártással (1).JPG

Brokkolis-karfiolos csirke sajtos besamel mártással

Hozzávalók:

-          1 kiló csirkemell

-          só, bors

-          szárnyas fűszerkeverék

-          fokhagyma granulátum

-          1 közepes fej brokkoli

-          1 kis fej karfiol

-          10 dkg sajt

A besamelhez:

-          2 ek. vaj

-          2 ek. liszt

-          5 dl tej

-          só, bors

-          szerecsendió

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet közepesen vékony szeletekre vágjuk, és ízlés szerint befűszerezzük. Én sóztam-borsoztam, megszórtam szárnyas fűszerkeverékkel és fokhagyma granulátummal. Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba tesszük a fűszeres hússzeleteket, és előmelegített sütőben magas fokozaton elkezdjük sütni.

Míg a hús sül, a brokkolit és a karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és forró vízben pár percig főzzük (ha friss a zöldség). Ha gyorsfagyasztott zöldségből dolgozunk, elég kiolvasztani, vagy leöblíteni meleg vízzel. A kissé megpuhult brokkolit és karfiolt egyenletesen elosztjuk a félig megsült csirkemell tetején, megsózzuk, és visszatoljuk a sütőbe.

A besamel mártáshoz egy lábasban felforraljuk a tejet, majd félretesszük. A vajat megolvasztjuk, elpárologtatjuk belőle a vizet, és hozzáadjuk a lisztet. Jól elkeverjük, és alacsony lángon, vigyázva, nehogy leégjen, megpirítjuk. Ezután folyamatos keverés közben apránként hozzáadjuk a forró tejet. Szép sima mártást kapunk, pár percig főzzük, aztán elzárjuk alatta a gázt, és ízesítjük sóval, borssal, egy csipet szerecsendióval.

A mártást a brokkolis-karfiolos húsra öntjük úgy, hogy mindenhová jusson belőle, és beborítjuk jó vastagon reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, de már csak egy-két percre alacsony fokozaton, hogy ráolvadjon a sajt. Ha kész, kockákat vágunk belőle, és tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Brokkolis-karfiolos csirke sajtos besamel mártással (2).JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr424636449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.