HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2012.07.25. 23:03 Kockalány

Hétvégi utó-szülinapozás

Címkék: leves vega tej méz tejszín barack desszert puding egészséges fahéj

Majdnem elfelejtettem feltenni a hétvégén elkészített fincsi Őszibarack krémleves receptjét. Még jó, hogy eszembe jutott, mert az édesszájúak nagyon fogják szeretni. Főzés nélkül készül, hideg krémleves, fülledt nyári napokra tökéletes.

Szüleim meglátogattak a hétvégén, mert velük még nem ünnepeltem meg a szülinapomat. Anyuval megegyeztünk, hogy én készítem a levest, ő hozza a másodikat és a tortát. Csirkepörit hozott nokedlivel (imádom) és csokival jó vastagon leöntött Túrókrém tortát. Hú, nagyon jóllaktunk mind a négyen, főleg, hogy még én is csináltam egy plusz desszertet, Raffaellot. Minden nagyon finom volt, majd’ kipukkantunk, a torta előtt még egy szünetet is kellett tartanunk.

Őszibarack krémleves

Hozzávalók:

-          11 db. őszibarack (+1-2 a díszítéshez)

-          2 dl tejszín

-          6 dl tej

-          1 cs. keverős vaníliás pudingpor

-          4-5 ek. cukor

-          2 ek. méz

-          1 cs. vaníliás cukor

-          fahéj

-           pici őrölt szerecsendió vagy szegfűszeg

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, kimagozzuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, egy deci tejet, és ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, mézzel, fahéjjal, pici szerecsendióval. A pudingport elkészítjük a tasakon található leírás szerint a fél liter tejjel, és a barackos krémhez adjuk. Ha túl sűrű, önthetünk bele még több tejet. A kész krémlevest visszatesszük tálalásig a hűtőbe, mert hidegen az igazi. Tálaláskor pár szelet őszibarackkal vagy tejszínhabbal díszítjük. Ha sűrűbb állagúra készítjük, nemcsak levesként, hanem desszertként is megállja a helyét. Jó étvágyat!

Őszibarack krémleves.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr754678234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.