HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2012.11.17. 22:05 Kockalány

Ha önszántadból zöldséget eszel, felnőttél

Címkék: leves vega zöldséges bab egyszerű egészséges menzakaja tejfölös

Tegnap este kenyérlángosoztunk a barátainkkal, most különösen jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett. Mindig boldog vagyok, ha a vendégek teli szájjal mormolják a dicsérő szavakat.

A hétvégi menü Zöldbableves és Rakott krumpli lett. Így felnőtt fejjel nem is értem, hogy gyerekként miért utáltuk annyira a zöldséges dolgokat. A zöldbablevest például rendre meghagytuk az általános iskolában, de talán még a gimiben is. Lehet, hogy pont azért, mert a szülők pici korunkban annyira erőltették, hogy ezt meg kell enni, mert egészséges, mi meg dacból már csak azért sem ettük meg. Pedig semmi különös nincs benne, megfőztem, megettük, tudom, hogy jót tettem vele a szervezetünknek, és nem is volt rossz íze, sőt, finomabb volt, mint amilyenre emlékeztem a suliból.

Zöldbableves.JPG

Zöldbableves

Hozzávalók:

-          1 kg mirelit vagy friss zöldbab (én sárga hüvelyűből készítettem)

-          2,5 liter víz

-          8 ek. olaj

-          5 púpos ek. liszt

-          pirospaprika

-          só, bors

-          ecet

-          ízlés szerinti tejföl

-          pici petrzselyemzöld

Elkészítés:

A zöldbabot feltesszük a vízben főni. Közben elkészítjük a világos színű rántást. Az olajban halványra pirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A levesből vett pici vízzel elkeverjük, majd a leveshez adjuk. Elég, ha sóval, borssal és egy kevés ecettel ízesítjük. Majd belekeverjük az ízlés szerinti tejfölt, megszórjuk egy pici aprított petrezselyemzölddel, és pár percig forraljuk. Ha szükséges, akkor még ízesítünk rajta sóval vagy ecettel, és tálaljuk.

Tipp: megszállott húsevők főzhetnek bele kolbászkarikákat vagy füstölt szalonna kockákat.

Rakott krumpli2.JPG   A rakott krumpliról is muszáj volt egy képet készítenem, olyan guszta lett

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr264912144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.