HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2012.12.03. 21:45 Kockalány

B mint banános

Címkék: vega tej banán édesség palacsinta desszert egyszerű tésztaétel

Végre december! Úgy élvezem, hogy már lehet készülgetni a karácsonyra. Ma már felraktam az ajtódíszt, és az asztaldíszt a konyhaasztalra. Az íróasztalomon angyalkás mécsestartóban pislákol a láng. Még akarok saját kezűleg is készíteni egy ajtódíszt, amihez találtam egy remek ötletet a neten. Ha sikerül összehoznom, felteszem ide is.

Mostanában nagyon édesszájúak vagyunk, sokszor valami desszert a vacsora. A palacsinta a régi jól bevált megoldás, ha egyszerűen összedobható finomságot akarunk enni. De nem muszáj mindig a hagyományos ízben elkészíteni, olyan variációkban is kipróbálhatod, amikre eddig még nem is gondoltál, bátran engedd el a fantáziád.

A mi egyik kedvencünk a Banános palacsinta, ami külsőre semmiben nem tér el a hagyományostól, csak ízben. Ugyanúgy készül, csak épp pürésített banánt keverünk a tésztájába, és kisütjük. Nem baj, ha egy-két nagyobb darabka is marad benne, sőt, kellemes meglepetés rájuk harapni.

Banános palacsinta

Hozzávalók (2 főre):

- 2 tojás

- cukor

- pici só

- 1 banán (lehet több is)

- liszt

- tej

- kevés víz


Elkészítés:

Egy tálba ütjük a két tojást, picit megsózzuk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, majd hozzáadjuk a pürésített banánt. Jól elkeverjük, és annyi liszttel megszórjuk, amennyit felvesz. Majd apránként hozzáadjuk a tejet és egy kevés vizet, és folyamatosan kevergetve visszafolyósítjuk a tésztát. Azt az állagot kell eltalálni, ami se nem sűrű, se nem túl híg.

Forró serpenyőben kisütünk egy-egy merőkanálnyi adagot, míg a tészta el nem fogy. Mindkét oldalát megsütjük, profik a levegőbe dobva fordítják meg, de a kezdők nyugodtan használjanak egy lapos fakanalat erre a célra. Ugyanúgy ízesíthetjük, mint a hagyományost, megkenhetjük lekvárral, mogyorókrémmel, de ehetjük cukros túróval vagy kakaóval is. Akik halmozni akarják az élvezeteket, tálalják banánnal és tejszínhabbal, vagy banános tejszínhabbal.

+Tipp: az amerikai palacsintát is kipróbálhatod banánosan, ugyanilyen finom.

Banános palacsinta.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr34945941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.