HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.01.01. 18:08 Kockalány

BUÉK!

Címkék: élesztő húsos virsli laktató tésztaétel rácsos

Tegnap este a buliba menetel előtt összedobtam egy egyszerű vacsit. Szilveszterhez méltóan valami virsliset akartam készíteni, na meg olyat, ami felszívja majd az aznap esti alkoholt. Ezért Virslis lábtörlőt készítettem. A vicces elnevezés abból ered, hogy a virslik bele vannak szőve a tésztába, mint a lábtörlőbe a szálak. Jól néz ki, de az enyém nem az eredeti szövésmintával készült, mert az édes bejött a konyhába okoskodni, és neki így jobban tetszett. :) De nyugodtan el lehet bújtatni az összes virslit a tésztába, ha valakinek nem tetszenek a kikandikáló hosszabb végek.

Virslis lábtörlő

Hozzávalók:

- 35 dkg liszt

- fél kocka friss, vagy egy csomag szárított élesztő

- 1 csapott kiskanál só

- 1 csapot kk. cukor

- 2-3 dl tej

- fél dl olaj

- 8 db. virsli

- 1 egész tojás

Elkészítés:

Hasonlóan készül, mint a pizza vagy a kenyérlángos. Egy tálba mérjük a lisztet, kis mélyedést csinálunk a közepébe, beleszórjuk a sót és a cukrot. Jöhet rá a szárított élesztő, majd felöntjük annyi langyos tejjel, ami a kis gödröcske pereméig ér. Negyedórára letakarva hagyjuk, hogy megkeljen az élesztő. Majd jól összedolgozzuk a maradék tejjel és az olajjal. Rugalmas tésztát kapunk, ha túl ragadós lenne, még adunk hozzá lisztet. Kis cipó alakúra formázzuk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen szögletes tepsi formára nyújtjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. Egy éles késsel, pizzakéssel vagy derelye szaggatóval hosszanti csíkokat vágunk bele úgy, hogy a széleknél 2 centit meghagyunk. 8 virslit félbe vágunk (én füstöltet használtam, mert az a kedvencünk), és egyenként belefűzzük a tésztába úgy, hogy az egyik tésztacsík a virsli felett fusson, a következő alatta, és így tovább. A miénk egyedi fonású lett, tetszés szerint lehet vele játszani. A végén megkenjük a felhabosított tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc alatt készre sül (akinek gyenge a sütője, süsse erősebb fokozaton).

Nagyon guszta, mutatós kaja, és nem mellesleg nagyon finom is. Mustárral, ketchuppal, majonézzel vagy savanyúsággal tálaljuk.

+Tipp: sütés előtt meg lehet szórni reszelt sajttal vagy szezámmaggal, de egyéb magvakkal is.

Mindenkinek Finomságokban Gazdag, Boldog Új Évet Kívánok!

Virslis lábtörlő.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr604990599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.