HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.01.19. 22:02 Kockalány

Egy kis nyár

Címkék: leves vega gyors tejszín puding egyszerű ananász fahéj vaníliás

A január hozza a formáját, nemhiába tartják a leghidegebb hónapnak. Szinte mindig mínuszban van a hőmérő higanyszála, és néha ki sem látunk a sok hó alól. Bár megvannak ennek az évszaknak is a szépségei, de én azért mégis csak a nyarat szeretem a legjobban. Hiányzik a jó idő, a sok napsütés és a meleg. Ezért ma úgy döntöttem, hogy egy kis nyarat csempészek ebbe a fázós időbe egy trópusi hangulatú levessel. Télen könnyen hozzá lehet jutni a különböző trópusi gyümölcsökhöz, igaz, én nem friss gyümölcsöt használtam, hanem konzervet, de így is tökéletes lett. Ananászlevest készítettem, amilyen egyszerű és gyors, olyan finom is.

Ananászleves

Hozzávalók:

- 2 db. ananászkonzerv

- 3-4 dl főzőtejszín

- 1 cs. vaníliás pudingpor

- ízlés szerinti cukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- fahéj és szerecsendió

Elkészítés:

Ha friss gyümölcsöt használsz, egészségesebb lesz a levesed, viszont pluszmunka lesz a pucolás és a darabolás. A konzervvel egyszerűbb dolgod lesz, időt spórolhatsz vele, ha nagyon sietősen kell összedobnod egy finom levest. Ha csak egy adagot készítesz, elég lesz egy konzerv, de ha több napra főzöl, használj kettőt.

A konzervananászokat a levükkel együtt egy lábasba öntjük, és felhígítjuk még két konzervnyi vízzel (aki nem szereti sűrűn, az még több vizet is tehet bele). Felforraljuk, de vigyázva, nehogy szétfőjenek a gyümölcsdarabok. 5 percnél tovább nem is kell főzni. Ízesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal, pici szerecsendióval és egy csomag vaníliás cukorral.

Közben a vaníliás pudingport egy edényben elkeverjük a főzőtejszínnel. Kis adagokat merünk hozzá a leves levéből, jól elkeverve, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, majd gyors mozdulatokkal a leveshez keverjük (így nem csapódik ki). Egy-két perc múlva le is vehetjük a tűzhelyről. Utánaízesíthetjük, ha szükséges még cukorral, vagy ha túl édes, egy pici citromlével. Nyáron hidegen fogyasszuk, most viszont jobban eshet melegen vagy langyosan.

+Tipp: használhatsz többféle gyümölcsöt, vagy trópusi gyümölcsmix konzervet is.

Ananászleves.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr655027820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.