HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.02.13. 23:45 Kockalány

Főzz, és fűzd meg!

Címkék: burgonya zöldséges húsos bacon sertéshús laktató

Elcsépelt szöveg, mégis igaz, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út. Nálam ez bejött, hamarosan a nyolcadik évfordulónkat ünnepeljük együtt. Itt a Valentin nap, amit szokás szerint felfújnak a kereskedők és a média, de nekünk nem olyan fontos ez a nap. Persze kedveskedünk egymásnak apró meglepetésekkel, de nem az a lényeg, hogy piros és rózsaszín szivecskékben ússzunk egész nap.

Bőven elég, ha megfőzöd a kedvenc kajáját, vagy sütsz egy finom sütit, és máris leveszed a lábáról. Készítsd el ezt az egyszerű, mégis különleges fogást, és garantáltan nem maradnak el a bókok.

Baconbe göngyölt szűzérme céklás burgonyapürével

Hozzávalók:

- 6 darab szűzérme

- 6 szelet bacon

- fűszerek

- burgonya

- cékla

- kevés vaj

Elkészítés:

A szűzérméket ízlés szerint fűszerezzük, egyesével baconbe csavarjuk, fogvájóval megtűzzük. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarjuk, hogy először jól átpuhuljon. Fél óráig erős fokozaton sütjük, majd levesszük a fóliát, és tovább pirítjuk. Aki roséra szeretné sütni, kihagyhatja a letakarásos fázist, de én jól átsülve szeretem. Én addig sütöm, amíg a bacon is elkezd pirulni, de előbb is ki lehet venni.

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük. Majd vajjal pürésítjük, és villával összetört céklával keverjük el (a céklát is lehet pürésíteni, de én szeretem a nagyobb darabkákat benne). Nagyon szép rózsaszín színe lesz, Valentin napra lehet belőle szivecskét formázni.

Valentin napi kaja.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr185079405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.