HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.02.23. 18:20 Kockalány

Fánk a javából

Címkék: vega tej édesség fánk élesztő desszert lekvár laktató

Szeretjük a fánkot, de nem csak farsangkor. Persze ilyenkor jobban előtérbe kerül, mint az év többi napján. Nálunk nyerő az egyszerű, a túrós és a sima szalagos farsangi fánk is. Ez utóbbihoz most találtam meg a tökéletes receptet a desszert.eu oldalán. Szerintem elronthatatlan, bár az olaj megfelelő hőmérsékletére nagyon oda kell figyelni.

Ma van a nyolcadik évfordulónk, de nem csinálunk nagy felhajtást. Persze megajándékoztuk egymást, este pedig elmegyünk egy jó kis indiai étterembe vacsizni. Plusz egész nap lazítunk, és finomakat eszünk. Reggelire sült kolbászt ettünk salátával, ebédre zöldborsóleves volt jó sok sárgarépával, és fánkot sütöttem. Nagyon jól sikerült, mostantól csak ezt a receptet fogom használni.

Szalagos farsangi fánk

Hozzávalók:

A tésztához:

- 500 g liszt

- 200 ml tej

- 40 g élesztő

- 50 g porcukor

- 60 g olvasztott vaj

- 5 tojássárgája

- egy csipet só

A díszítéshez:

- porcukor

- baracklekvár

Elkészítés:

Az élesztőt a porcukorral a langyos tejben 15 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba mérjük a lisztet, egy csipet sót adunk hozzá, majd jöhet rá az élesztős keverék, az olvasztott vaj és az öt tojássárgája. Először fakanállal keverjük el, majd kézzel jól átgyúrjuk. Rugalmas tésztát kapunk, amit meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztünk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy 6 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk. A kis puffancsokat még hagyjuk 10-20 percig kelni. Majd az ujjunk segítségével a közepüket elvékonyítjuk (így egyrészt nem marad nyers a közepe, másrészt megkapja a tipikus fánkformát).

Egy mély edényben annyi olajat melegítünk, amennyiben szabadon úszkálhatnak a fánkok (az aljuk ne érjen le, mert megégnek). Az olaj se túl forró, se túl langyos ne legyen. Ha túl forró, túl sötét színűek lesznek a fánkok, ha túl langyos, megszívják magukat olajjal.

A lyukas felükkel lefelé fordítva kezdjük a fánkok sütését fedő alatt. Kb. két-három percig maradjanak ezen az oldalukon, de a színűk alapján is ellenőrizhetjük őket. Majd egy-két percet süljenek a másik felükön, ekkor már fedő nélkül. A kész fánkokat szalvétás tálcára szedjük ki, megszórjuk porcukorral, és lekvárral a tetejükön tálaljuk. Jó étvágyat!

Szalagos farsangi fánk.JPG

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr665100475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2014.03.14. 11:43:31

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

Kockalány 2014.03.28. 14:38:46

@Tina Recept: Köszönöm a lehetőséget, most látom, hogy sikerült!