Gondolom nem vagyok azzal egyedül, hogy már nagyon várom a tavaszt, és a jó időt. Hosszú telünk volt, nem voltak óriási mínuszok, de azért sokat dideregtünk. De ennek hamarosan vége. Később megy le a nap, hosszabbak a nappalok, eltűnt a hó, lassan, de biztosan zöldül a táj.
Amint pár fokkal melegebb lett az idő, hatalmába kerített a tavaszváró örömködés, ám az aggodalom is, hogy hamarosan megszabadulunk a több réteg ruhától, és akkor látszatja lesz a télen elhanyagolt edzéseknek. Így még most időben el kell kezdeni készülni a bikiniszezonra, és újra nekiállni sportolni. Kezdésnek elég lesz heti háromszori itthoni torna, amit majd kiegészítek egy kis futással.
Jól is fog jönni egy kis mozgás, mert mostanában megszaporodtak nálunk a sütizések, szinte mindig van itthon valamilyen desszert, és ezek bizony nem diétásak. Legutóbb például gyerekkori kedvenc kókuszos sütimet készítettem el, amiből persze egy szelet sohasem elég.
Kókusz szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- egy csipet só
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 ek. tejföl
A krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg cukor
- 5 db tojásfehérje
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a két tojást és a kevés tejfölt. Jól elkeverjük, és kész is a tésztánk. Kivajazott-kilisztezett formába töltjük a tészta egyik felét, és előmelegített sütőben egy kicsit elősütjük. (Én sajnos kihagytam ezt a lépést, és egyszerre sütöttem az egészet, így az alsó tésztát kissé ellágyította a kókuszos krém. De ha kicsit elősütjük az alsó lapot, akkor ezt elkerülhetjük.)
A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd elkeverjük a kókuszreszelékkel. Ha kész, rásimítjuk az elősütött tésztára, és betakarjuk a tészta másik felével. 180-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácson hűtsük ki, majd szeleteljük, és tálalhatjuk is.
+Tipp: akinek így túl száraz, vonja be a tetejét csokimázzal vagy tejszínhabbal.