HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.03.22. 20:51 Kockalány

Egyél vasat

Címkék: máj gyors fokhagymás majoranna egyszerű húsos egészséges

A héten szinte csak olyan kajákat főztem, amiket már felraktam ide. Csak egyet találtam, aminek a receptjét még nem tettem fel, épp csak megemlítettem egy régebbi bejegyzésben. Ez a Majorannás máj. Most lehet,hogy egyesek fújjolnak, pedig ez egy egészséges és egyszerű fogás. Finom is annak, aki szereti a májat.

Nekünk nőknek érdemes olyan ételeket ennünk, amiben sok vas van, meg persze azoknak, akik fáradékonysággal küzdenek. A máj ideális választás, mert sokféle formában el lehet készíteni. Nyilván a pástétomok a legfinomabb vasforrások, de nem mind egészségesek (kivéve ha házilag készítjük el őket). A majorannás máj könnyű, és pluszban a majoranna jótékony hatásaival is bővül a sor.

Majorannás máj

Hozzávalók:

- 1 kg máj

- 2 nagy fej vöröshagyma

- só, bors

- majoranna

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy kevés olajon pirítani kezdjük. Ha egy kis színt kapott, mehet rá a megtisztított máj, amit sózunk, borsozunk, és megszórunk ízlés szerinti majorannával. Én aprított szárítottat használok, bár a friss gazdagabb ízű, de amilyen ritkán kell, nekem ez is jó.

Először saját levében fedő alatt puhítjuk, majd a fedőt levéve (ha a levét elfőtte) megpirítjuk. Aki nem szereti így, hagyja meg szaftosabbra. Már kész is, rizskörettel és savanyúsággal tálaljuk.

Majorannás máj.JPG

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr965163200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EsGyé 2013.05.13. 15:41:06

Lagyabb kellemesebb allagu lesz a maj, ha csak a fozes utan sozod meg. Bocs, nem trollkodni akarok! :)

Kockalány 2013.05.14. 11:25:48

Köszi, minden jó tanácsot szívesen fogadok! :)