HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.04.05. 16:50 Kockalány

Répatorta

Címkék: torta édesség citrom sütemény mogyoró desszert sárgarépa fahéj

Húsvétkor akartam megsütni, de annyi finomság halmozódott fel nálunk, hogy inkább elhalasztottam. Mindig csak terveztem, hogy egyszer majd kipróbálom, de már megbántam, hogy annyit vártam vele. Nagyon jól sikerült, a szakmai zsűri ellenőrzésén is átment, Tündi barátnőm gyakorlott répatorta-sütő, tegnap megkóstolta, és nagyon ízlett neki is.

Legközelebb biztosan megduplázom a hozzávalókat, mert ebből az adagból, egy kisebb torta lett, ami nem bizonyult elégnek, mert megvágás után hipp-hopp eltűnt a fele. Az állaga valami csodás lett, puha és omlós. Az édes kicsit aggódott, amikor meghallotta a nevét, szerintem arra gondolt, hogy valami nyers répás borzadályt akarok vele megetetni. De a kételye egy pillanat alatt elszállt, amikor lenyelte az első falatot, utána nem győzte mondogatni, hogy milyen finom.

Répatorta (1).JPG

Répatorta

Hozzávalók:

A tortához:

- 20 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- 10 dkg cukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 15 dkg sárgarépa

- 12 dkg tejföl

- 8 dkg mogyoró

- 2 tojás

- 1,5 dl olaj

- fél citrom leve és héja

- egy csipet só

- kevés fahéj

A mázhoz:

- fél citrom leve és héja

- 12 dkg cukor

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. A mogyorót megpirítjuk, majd ledaráljuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Én törökmogyorót használtam, de dióval vagy mandulával is el lehet készíteni, ki mit szeret. Jöhet hozzá egy csipet só, és egy kevés fahéj is.

A répát megpucoljuk, lereszeljük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Jöhetnek a nedves hozzávalók: az olaj, a tejföl, a két tojás, és a fél citrom leve és héja. A masszát jó alaposan elkeverjük, és kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük (tűpróbával azért ellenőrizhetjük), majd rácson kihűtjük. Közben elkészítjük a mázat. Sokféle variáció van rá, lehet mascarponés krémet kenni a tetejére, vagy tojásfehérjés-citromos mázat.

Én azt szerettem volna, ha csillogó, ropog a fogunk alatt, és mellé savanykásan pikáns. Ezért fél citrom levéhez és héjához kristálycukrot adtam, jól elkevertem, és ezzel öntöttem le a langyos tortát. Ha melegen öntjük rá, megolvad, és le is csordogál a szélén, majd kihűl, és megköt rajta.

Lehet még díszítgetni, akinek van türelme, de mi nem bírtunk várni, azonnal megvágtuk. +Tipp: Aki nem szeretné, hogy ropogjon a foga alatt a cukor, kristály helyett porcukrot használjon.

Répatorta (2).jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr195202019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.