HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.04.16. 15:51 Kockalány

Csak tavasz van már

Címkék: leves vega zöldséges gyors tejszín fokhagymás egyszerű sárgarépa egészséges

Végre teljesen jó idő van, már nagyon vártam. Elegem volt már a sálból, a kesztyűből, és a vastag ruhákból. A nap szépen süt, lekerült a télikabát, és lehet lengébben öltözni. Reggelente a ragyogó napsütésben az embernek még a kedve is jobb, nagyobb kedvvel kel fel, és készül a munkába.

A friss idényzöldségekre sem kell már nagyon sokat várni, hamarosan roskadozni fognak a piacok tőlük. Addig is abból főzünk, ami van. Nagyon szeretem a zöldséges krémleveseket, azért is mert finomak, és persze nagyon egészségesek. Szinte minden zöldségből lehet krémlevest készíteni, én a hétvégén sárgarépából főztem.

Szép színű, bársonyos állagú, natúr izű leves lett, könnyű és finom. Néha ezt kívánjuk, máskor meg a laktatóbbakat. Lehet az egészet pürésíteni, de meghagyható benne pár szelet répa, hogy ne legyen olyan üres. Pirítóssal, esetleg levesgyönggyel is fogyaszthatjuk.

Sárgarépa krémleves

Hozzávalók:

- 1 kg sárgarépa

- 1 fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2-3dl főzőtejszín

- 1,5-2 l víz

- kevés extraszűz olívaolaj

- só, bors

- petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított vörös és fokhagymát apróra kockázzuk, kevés extraszűz olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és felkarikázott sárgarépát. Kevés vízzel fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Sózzuk-borsozzuk, esetleg dobunk rá egy leveskockát.

Addig főzzük, míg a répa megpuhul. Kiszedünk belőle annyit, amennyit meg szeretnénk hagyni egészben, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük ízlés szerinti főzőtejszínnel, és visszatesszük bele az egész répakarikákat. Utánaízesítjük sóval, borssal (ha szükséges), apróra vágott petrezselyemzölddel, és pár percig még főzzük. Ha kész, levesgyönggyel, pirítóssal vagy csak úgy magában tálaljuk. Jó étvágyat!

Sárgarépa krémleves (1).JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr525229646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.