HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.04.25. 14:56 Kockalány

Na ez hús

Címkék: sajt pikáns mustáros húsos sertéshús tejfölös torma laktató

A sertés legjobb részei a karaj és a comb, legalábbis a mi kedvenceink ezek. A szüleimtől rendszeresen kapunk friss húsokat vidékről, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Így mindig van mihez nyúlni, nagyon ritkán kell a henteshez mennünk.

Ha már unjuk a rántott húst és társait, ki szoktam találni egyszerű, de finom variációkat karajra. A most következő is csak úgy kipattant a fejemből. Készítettem már hasonlót régebben, mint a Mustáros sajtos-tejfölös karajt. Na ez majdnem ugyanaz, csak még jön hozzá egy kis torma is.

A karajhoz istenien passzol a mustár és a torma is, gondoltam együtt még tökéletesebbek lesznek. Így is lett! A tejföl lágyít egy kicsit ezeken az erős ízeken, a füstölt sajt pedig megkoronázza az egészet.

Pikáns mustáros-tormás karaj

Hozzávalók:

- 10-12 szelet karaj

- mustár

- torma

- tejföl

- füstölt sajt

- só, bors

Elkészítés:

A karajszeleteket fűszerezzük: elég a só és a bors, mert intenzív ízek lesznek. (Akinek nem elég, szórja meg kevés sertésfűszer-keverékkel, vagy őrölt köménnyel.) Kiolajozott tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk, és erős fokozaton félkészre sütjük őket.

Majd kivesszük, és megkenjük ízlés szerinti mustárral, én egy kiskanálnyit kentem minden szeletre. Ezután a torma jön, én csípőset használtam, ezért valamennyivel kevesebbet tettem rájuk, mint a mustárból. Jöhet a tejföl, hogy egy kicsit lágyítson az erős ízeken. Ezt is ízlés szerint tegyük, én egy evőkanálnyit tettem minden húsra.

Végül füstölt sajtot reszelünk rájuk, és visszatesszük sülni közepes fokozaton fólia nélkül. Ha kész, körettel és savanyúsággal tálaljuk. Mi vajas krumplipürével ettük, a pikáns ízekhez szépen simult a krumplipüré natúr íze. Nagyon finom párosítás, az ízek harmóniájának köszönhetően egyszerűen tökéletes ez a hús.

Mustáros-tormás karaj (1).JPG

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr295246362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maya-- 2013.04.30. 22:20:37

hát ez nagyon jól hangzik. asszem érdemes kipróbálnom :)

Kockalány 2013.05.16. 15:03:52

@Maya--: Kipróbáltad?Hogy sikerült?

Maya-- 2013.05.16. 21:02:15

@Kockalány: persze. csak annyi különbséggel, hogy én tormás mustárt használtam és lehetséges, hogy több sajtot szórtam rá. köret nélkül ettük..nem volt türelmünk a pürére. de így is ízlett :)

Kockalány 2013.05.17. 00:06:40

@Maya--: Tök jó, örülök, hogy tetszett!