HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.04.29. 20:44 Kockalány

Francia citromtorta

Címkék: francia torta édesség citrom pite tejszín sütemény desszert

Az édesnek szülinapja volt a múlt héten, ezért sütöttem neki egy tortát. Nem szereti a nagyon habosat, krémeset, ezért valami frissítő gyümölcsösre gondoltam. Szereti az édes-savanyú ízeket, így a Francia citromtorta vagy citrompite (ki hogy ismeri) mellett döntöttem.

Tökéletes választás volt, nagyon finom lett. Igaz a tésztát nem sütöttem elég szárazra, nem lett igazán porlós, így kissé eláztatta a krém, de annyi baj legyen. A krém viszont nagyon finom lett, pedig nem is volt itthon elég tejszínem, tejjel egészítettem ki, és így is sikerült.

Francia citromtorta (1).JPG

Francia citromtorta

Hozzávalók:

A tésztához:

- 20 dkg liszt

- 10 dkg vaj

- 12 dkg cukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 tojás

- 1 csipet só

A krémhez:

- 400 ml tejszín

- 4 tojás

- 15 dkg cukor

- 2 citrom leve és héja

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval. Rákockázzuk a hideg vajat, és jól összegyúrjuk vele. Ha nem elég szilárd a tésztánk, egy tojást is belegyúrunk. Kis cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva 15 percig pihentetjük a hűtőben.

Kivajazzuk a piteformát, belenyújtjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Addig kell sütni, míg meg nem barnul, ekkor kiszárad, és nem fogja eláztatni a krém. Ha kész, kivesszük, és visszavesszük a sütőt 140 fokra.

A krémhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromok levét és héját, és végül elkeverjük a tejszínnel. Nekem 2 dl tejszínem volt csak itthon, ezért kiegészítettem tejjel. A kész krémet szűrő felett ráöntjük a tésztára.

Óvatosan visszatesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a formát megkocogtatva kocsonyaszerűen remeg a közepe. Tovább is lehet sütni, ha 20 perc alatt nem szilárdul meg eléggé. Ha kész, rácson kihűtjük, megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, és tálaljuk. Hidegen a legjobb, igazi gyümölcsös frissítő.

+Tipp: mennyei lesz, ha minden szeletre teszünk egy-egy gombóc vaníliafagyit!

Francia citromtorta (2)1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr355253126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.