HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.05.31. 18:40 Kockalány

Kókuszos zabkása szelet eperlekvárral

Címkék: tej édesség kókusz eper desszert lekvár egészséges fahéj vaníliás zabpehely könnyű vacsi egészséges reggeli

A zabkása nagyon egészséges étel. Sokan azt hiszik,hogy ami egészséges, az egyúttal finom nem lehet. Pedig ez nem így van. A zabkását mindenki saját ízlése szerint készítheti el, és a legkedvesebb finomságaival pakolhatja tele. Ha harmóniában vannak benne az ízek, állítom, hogy jó néhány desszertet maga mögé utasít.

Lehet belőle egészséges reggeli, vacsora vagy desszert is. Főzhetjük sűrűre, lágy tejesre, megszórhatjuk sok földi jóval, vagy rétegezhetjük pohárba. Én most hőálló tálban rétegeztem eperlekvárral, és jól behűtöttem, így óvatosan szeletelhető lett.

Kókuszos zabkása szelet eperlekvárral

Hozzávalók:

- 20 dkg finomra vágott zabpehely

- fél liter tej

- fél liter víz

- 10 dkg kókuszreszelék

- 10 dkg cukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- kevés fahéj

- pici só

- eperlekvár

Elkészítés:

A tejet elkeverjük a vízzel, és feltesszük forrni. Ha felforrt, beleöntjük a zabpelyhet és egy pici sót. Kevergetve, lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és letakarjuk a fedővel pár percre, hogy tökéletesen megpuhuljon.

Majd elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és ízlés szerinti fahéjjal. Hőálló tálba öntjük a felét, szépen elsimítjuk, és kihűtjük. Ha kihűlt, megkenjük a tetejét eperlekvárral, és óvatosan rásimítjuk a zabkása másik felét is. Hűtőbe tesszük, de lehet mélyhűtőbe is, hogy kicsit megszilárduljon.

Végül szeleteljük, és eperlekvárral a tetején tálaljuk. Jó étvágyat!

+Tipp: aki keményebb állagot szeretne, kevesebb folyadékkal főzze meg.

+Tipp2: egészségesebb lesz, ha ízesítéskor mézet használunk (cukor helyett) a fahéj és a kókusz mellett. Én is csak azért ízesítettem cukorral, mert az édes nem nagyon szereti a mézet.

Kókuszos zabkása szelet eperlekvárral.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr245337861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.