HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.06.08. 15:25 Kockalány

Házi pizza

Címkék: sajt fokhagymás házi pizza élesztő tojásos húsos bacon feta kukorica laktató

Szeretjük a pizzát, főleg, ha házi. Mostanában nem is rendeltünk, mert benne van a pakliban, hogy késnek, megégetik, vagy épp nem sütik meg eléggé, olcsó feltétet tesznek rá, vagy lesajnálják a lényeget. Ezzel szemben ha én készítem, tudom, hogy mennyi idő, mire elkészül, csak a kedvenceink lesznek rajta, és garantáltan jó minőségben.

Igaz, kell rá várni egy kicsit, a kelési idő a leghosszabb, ezért jó, ha nem éhesen kezdünk hozzá elkészíteni, mert akkor sülés közben türelmetlenül a sütőajtó előtt fogjuk szuggerálni. (Nálam ez most is így volt.)

Nem is figyeltem miket dobálok rá, minden jót, amit a hűtőben találtam rátettem. Visszanézve sikerült a múltkori Baconös-fetás pizzát lekoppintanom. Annyi különbséggel, hogy lila helyett vörös hagymát használtam, kockázott bacont, és most került rá mozzarella is.

Baconös-fetás-tojásos pizza (1).JPG

Baconös-fetás pizza újratöltve

Feltétek:

- 250 g kockázott bacon

- fél konzerv kukorica

- egy mini mozzarella

- 100 g fetasajt

- egy közepes fej vöröshagyma

- 3 tojás

- fűszeres paradicsomszósz

Elkészítés:

Az alapreceptet itt találjátok. Ha a sütőpapíros tepsibe nyújtottuk a tésztát, megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (én most ketchuppel kentem meg, mert pont elfogyott a paradicsomszószom). Egyenletesen elosztjuk rajta a kockázott bacont, megszórjuk kukoricával, rátépkedünk egy mini mozzarellát, és rákockázzuk a fetát. Végül a hagymát vékony csíkokra vágjuk, és rászórjuk.

Előmelegített sütőben erős fokozaton sütjük. Mikor már egy kis színt kapott, kivesszük, és ráütjük a tojásokat is, de aki keményen szereti, még sütés előtt ráütheti. Így mire megsül, és aranybarna színt kap, a tojások még lágyak, finom folyósok lesznek. Végül szeleteljük és tálaljuk. Mi alig bírtuk megvárni, hogy meghűljenek, még melegen hozzáláttunk. Hmmm, isteni!

+Tipp: Ha nem kalácsszerű, puha tésztát szeretnétek hozzá, tej helyett használjatok vizet az alapreceptben, így egy könnyebb, rugalmasabb tésztát kaptok.

Baconös-fetás-tojásos pizza (2).JPG

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr295351124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rwindx 2013.06.09. 19:47:58

Tudom hogy szubjektív, de feltétügyileg egy kissé zsúfolt ez a pizza. Egy olasznak még az enyém is az.
A tésztába pedig nem tennék tojást meg tejet, teljesen felesleges.

Void Bunkoid 2013.06.09. 19:59:34

@Rwindx: "én most ketchuppel kentem meg"

nekem ez inkább tűnik merényletnek a pizza mint olyan intézménye ellen, mint a tízdekás-tésztán-kétkiló-feltét - ez utóbbi is az amúgy, pont ugyanaz a tipikusan magyarosan urizáló dolog, mint a csalamádéval és minden egyéb földi jóval teletömött kilós "ungaroburger" (illetve mostanában "retroburger" néven emlegetik), meg úgy általában a magyar étteremkultúra "az az étterem jó, ahol három ember sem bírja megenni az adagot, akkora" vonása.

A kecsap (ami még az ANGOL vikipédia-oldalak szerint is hamburgerek, hot-dogok, sültek, esetleg sültkrumpli dresszingje) viszont végképp nem való pizzára. Illetve rá lehet tenni, csak onnantól kezdve az étel nem érdemli meg a "pizza" nevet, onnantól az maximum egy elcseszett kecsapos melegszendvics.

Void Bunkoid 2013.06.09. 20:02:40

@Void Bunkoid: meg úgy kockalánynak üzenem, ha már tubusos cuccokkal akar operálni, akkor kecsap helyett vegyen pizzakrémet (az is univer termék), ami már legalább nem cukros, hanem oregánós és legalább már egy kicsit "olaszízű" pizzát fog produkálni :)

motoroskonyhaja 2013.06.09. 20:15:02

Iszonyat soknak hat a feltét (szerintem). Így pont a pizza veszik el, amiről az egész szól(na). A kevesebb néha több ;)

Ja: ketchup? Pizzára? Hajaj.... Plusz a tésztába tej, tojás? Biztos, hogy ez pizza akart lenni? ;)

zsírmalac 2013.06.09. 20:48:26

@Void Bunkoid: Én speciel nagyívben letojom, hogy autentikus-é az étel vagy sem (bár az érv, hogy akkor ne nevezzük pizzának, jogos), azt és annyi feltétet teszek rá, ami és amennyi ízlik.
Párom mindent majonézzel eszik, a pizzát is. Ha neki ízlik, ki vitatja el tőle ennek jogát?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.06.09. 20:51:31

ebben egy szeletben több szénhidrát van, mint nekem az egész napi diétás kajámban :D Nem irigylem senkitől :D

zsírmalac 2013.06.09. 20:52:59

@motoroskonyhaja: @bungics:
Ehhez az "úristen, szentségtörés" filozófiához annyit, hogy a legtöbb "multikulti" sikerkaját többnyire a recept "jogos tulajdonosai" maguk igazítják a befogadó nép ízléséhez és távolítják el némiképp az autentikustól.
Mondjuk, a csalamádé a hamburgerbe/gyrosba etc. leginkább azért kerül, mert olcsó.

motoroskonyhaja 2013.06.09. 21:34:23

@zsírmalac: nem írtam, hogy "szentségtörés", csak azt, hogy ez -így- nem pizza ;) Ez egy sült tészta (qrva sok) feltéttel. Minden ételnek megvan az alapja, multikulti ide- vagy oda. Az, hogy ki mit szeret ilyen formában otthon, az magánügy. De az, hogy ezt definiálja is bármilyen formában már nem az ;) Én sem írom meg a tojásos nokedli receptjét, amibe ketchup és tejföl és minden más kerül, mert az már nem tojásos nokedli ;)

Kanstruktív 2013.06.09. 21:46:47

OFF ketchup = kecsöp
bacon = szalonna ON

Még süssél párat, utána okoskodj. A pizzához rengeteg kísérletezés és tapasztalat kell. Tészta: liszt, víz, élesztő, só. Feltét: ami van, de ízléssel. Ennyi.

Kanstruktív 2013.06.09. 21:50:17

@motoroskonyhaja: A te recepted nagyon jó, de a feltét ott is igen extra.

Kockalány 2013.06.09. 21:56:01

A ketchup vészmegoldás volt, elfogyott a paradicsomszószom, nem tervezem állandóvá tenni. Ez szimpla házi pizza, mindenki saját ízlése szerint csinálja.

zsírmalac 2013.06.09. 22:04:55

@motoroskonyhaja: Bocs, összevontam a két kommentet, ezért lett kissé paprikás a válasz.
Azzal én is kiegyezem, ha az efféléket "pizzajellegű" ételnek hívjuk. Csak azt nem csípem, amikor valaki ízlését szólják le azon az alapon, hogy nem az autentikus receptet követi.
Köszönöm a linket, el is tettem könyvjelzőnek, nagyon tetszik a fűszernövényekkel ízesített tészta.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.06.09. 22:20:45

Ez leginkább egy kemencés kenyérlángosra hajaz valami sátoros borfesztiválon.

Pizzának nevezném a legkevésbé. Inkább valami dadaista lángosnak.

S.E.A.T. 2013.06.09. 22:21:54

A ketchup/kecsap/kecsöp, tojás elhagyásával egész jó dolgokat ír le, de az olaszok sokkal több zöldséggel pakolták meg...

Ay Mama, Que paso 2013.06.09. 22:26:26

LoL minden kommentre

FirstWorldProblem
úgy zabálnád 2-3 nap éhezés után kecsöpöstűl, hogy csak na (és a neve sem érdekelne)

éljen az index

hot-spot (törölt) 2013.06.09. 22:26:34

A sok feltét miatt a tészta elázott.A tojás és a tej valóban elég bizarr egy pizzatésztában.

teddybear01 2013.06.09. 22:48:30

Nem értem, hogy mi bajotok van ezzel a recepttel?

A pizza tulajdonképp kenyérlepény, amire rákerül minden kamramaradék. Az eredeti pizza ezért készült, ezért lett kitalálva.
Persze mindig jönnek később a tudálékosok, akik mindent jobban tudnak.

Tej és tojás a tésztába? Na bumm! Ha épp ilyen tésztára volt gusztusa. Sok a feltét? Ha egyszer sok mindenből lehet választani.

jet set 2013.06.09. 23:23:12

A fénykép alapján a tészta messze van a vékony pizzától és a vastag pizzától is, inkább kenyérlángos-szerű.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.10. 04:36:21

maradok a Papa Johnsnal
20 perc alatt itt van
tukortojas nelkul
a spenotos a legjobb

orczy tér 1. 2013.06.10. 05:04:56

A jó pizzának az alapja,hogy elektromos sütőben készítsd el.A sütés a lényeg,a többi csak smafu.

hot-spot (törölt) 2013.06.10. 08:00:33

@orczy tér 1.: kemencében és 300 fokon, 3-4 perc alatt kész.

rezsoatya (törölt) 2013.06.10. 08:06:35

Dadaista langos!!! Ez a legnagyobb szoveg!!! :D

en meg a pizzaszoszt is magam keszitem el sec-perc alatt, hamar megvan es a sajat izlesem szerinti. A ketchup tenyleg szornyu, kedves Kockalany, ha nincs otthon hozzavalo, mast kell kesziteni!

A minap lattam, (itv, UK), egy csajszi fogta a dobozos pizzaport osszekeverte vizzel, kesz volt a teszta. Ranyomott egy tubus (!) omlesztett sajtot, valami halat, zoldseget (sargarepat es brokkolit!) es borzaszto buszke volt magara a "sajat keszitesu pizzajaval!

Szoval van meg lejjebb, lehet ezt fokozni! :D

Zka77 2013.06.10. 08:14:44

Csatlakoznom kell, ketchuppel pizzát sütni gasztrobűntett.
Házilag amúgy szerintem nem is nagyon lehet autentikus pizzát sütni, mert ahhoz kéne egy 400+ fokra húzható sütő, na olyanja nem sok embernek van.

Paraphone 2013.06.10. 09:24:28

Hogy én hogy gyűlölöm az sok, kisújját eltartva macaront zabáló okostojás aszfaltgourmant, amelyik azonnal rohan osztani minden kajablogra az észt.
Dögöljön éhen az összes, természetesen a lehető legkifinomultabban, és autentikusabban.

orczy tér 1. 2013.06.10. 09:29:58

@hot-spot:
hö-hö:):)a legtöbb lakásban található kemence,csak nem lehet használni,mert a macska búbolódik rajta:):)De igazad van.Nekem légkeveréses elektromos sütőm van,direkt azért vettem,hogy pizzát készítsek benne.Nem nagy,egy kb.26-os méretű elkészíthető benne,és 20 pizzánál már behozza az árát.Sokszor olvasom,hogy milyen nagy ötletek születnek különböző ételeknél:DD Pedig a dolog egyszerű:mindenbe azt kell tenni,ami belevaló. pl.a pörkölt is a sok hagymától,paprikától,paradicsomtól lesz szaftos,tunkolni való.A többi urban legend:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2013.06.10. 09:33:26

De hogy került ez a poszt címlapra? Egyébként pizzát csakis keményfa tüzelésű kemencében :)...

msh (törölt) 2013.06.10. 09:36:43

nagyon hasznos tanács az otthoni pizzasütéshez: se tepsi, se sütőpapír. ha nem akarsz pizzakőre költeni 12-16 ezer forintot, mint én, akkor egy sima, jó nagy járólapot kell szerezni. ezzel együtt forrósítod fel a sütőt és a forró kőre nyújtod rá a pizzát, azon látod el a rátétekkel.

A kecsöp tényleg furcsa, tele van a youtube egyszerű és remek szósz receptekkel. Én ezt használom, csak negyedannyi cukorral és egy pici olivával:
www.youtube.com/watch?v=gWOXX0nara0

Ennél jobb pizzatésztát meg még nem találtam:
www.jamieoliver.com/recipes/uncategorised-recipes/pizza-dough

vitalis06 2013.06.10. 09:38:45

A feltét ízlés kérdése, abba nem szólnék bele, láttam én már ennél perverzebb dolgokat is.
De nem lehetne valami rendes tésztára rakni? tojás és tej? Akkor ez nem pizza, hanem megpakolt kalács

no mail, no problem 2013.06.10. 10:03:58

@Kanstruktív:

amikor a műveletlen nyelvtannáci lukrafut, lol.

1) nyisd már ki az osirist, és keress benne kecsöpöt, kecsápot, v kecsapot. esetleg mutass egyetlen üveget, amire nem ketchup van írva.

2) a bacon ebben a formában van benne, elválasztással és teljes ragozási sorral. (plusz az egyszerű magyarosított kiejtése.)

gyenge vagy, kettőből nulla. bezzeg amin kötözködhettél volna, azt békén hagytad, szóval neki kellene futnod még egyszer a témának.

tüszimanó 2013.06.10. 11:22:29

Pizzatésztába tojást ????

Zolika1212 2013.06.10. 12:27:29

Sok zsíros feltéttől a tészta elázik, süsd elő a tésztát és az utolsó 1-2 percre pakold rá a cuccot.