HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.07.14. 14:26 Kockalány

Barack mámorban úszunk

Címkék: sajt barack húsos egészséges csirkehús könnyű vacsi

Nagyon szeretem a barackot, főleg az őszit és a nektarint. Az Édes a sárgáért van oda, de az nekem kevésbé tetszik. Talán azért, mert szeretem, ha finom érett, édes, a savanykás ízű kevésbé jön be. Most aztán kihasználjuk a barack-szezont, a hétvégi menünk csak barackos fogásokból épült fel.

Ez a második hétvége, hogy Őszibarack krémlevest eszünk, az előzőn is ezt készítettem. A múlt hétvégén kínai édes-savanyú csirke volt mellé a második, remekül illett hozzá, de most ismét csupa gyümölcsösös minden. Ezen a hétvégén Barackos-sajtos csirkemellet sütöttem hozzá.

Barackos-sajtos csirkemell (1).jpg

Aki szereti az édesen elkészített húsokat, annak nagyon fog tetszeni. Bármilyen barackkal el lehet készíteni, nyáron tudunk frissből dolgozni, télen ott a jó öreg befőtt. Aki a déligyümölcsökért rajong, süsse ananásszal, aki nincs oda az édes ízekért, dobja fel hagymával és sajttal.

Barackos-sajtos csirkemell (2).JPG

Barackos-sajtos csirkemell

Hozzávalók:

- csirkemell

- barack

- sajt (lehet füstölt is, isteni vele)

- fűszerek

Elkészítés:

A csirkemelleket megtisztítjuk, közepesen vastag szeletekre vágjuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Nem kell túlzásba esni, elég a só és a bors, legfeljebb egy pici petrezselyem vagy majoranna, mert úgyis a barackon és a sajton lesz a hangsúly.

Barackos-sajtos csirkemell (3).JPG

Egy pici olajat öntsünk a húsok alá a tepsibe, és előmelegített sütőben alufólia alatt kezdjük el sütni. Ez azért jó, mert így a saját levében fő meg, finom puha lesz. Az elősütés után kivesszük, és rászeleteljük a barackokat. Vékony szeletekkel pakoljuk meg, de egy-egy fél barackot is rájuk tehetünk. Végül sajttal koronázzuk meg az egészet. Én nagyon szeretem a füstölt sajtot, így azt szoktam, de bármilyen sajttal nagyon finom.

Visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, és készre sütjük. Ha a sajt elolvadt, és egy picit megpirult, már ki is vehetjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, mi most rizzsel ettük, amit meglocsoltam a hús kisült, finom fűszeres levével. Még gondolkozok valami finom desszerten is délutánra, ha már barack, lehet, hogy sütök hozzá egy Barackos túrótortát, hogy tényleg barack mámorban ússzunk.

Barackos-sajtos csirkemell (4).JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr355404141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.