Ismét egy finom tortát sütöttem, most az édesanyám szülinapjára. Az Almás tarte tatin nagyon ízlett a télen, gondoltam, most kipróbálom más gyümölccsel. Barackot választottam hozzá, sárgát és őszit is. Persze lehet csak az egyikkel is készíteni, vagy más finom gyümölccsel.
Jól sikerült, bár a sütőmmel nem vagyok megelégedve. Az előző lakó hagyta itt, nem mondom, hogy őskövület, de előfordult már, hogy nyers maradt a torták, sütik közepe. Ideje elkezdeni gyűjtögetni egy új sütőre, hogy ne kelljen aggódnom többet a sütik miatt.
A korábban feltett tarte tatin receptet használtam, csak az almát cseréltem le barackra. Talán annyit lehet rajta változtatni, hogy a szirupnál kevesebb vajat használunk, mert a barack puhább, mint az alma, és több levet enged. Így elkerülhető, hogy elázzon a tészta. Apropó tészta, legközelebb megemelem a hozzávalók arányát, és több tésztát készítek, mert mindig hiányérzetem van evés közben. Tésztamániás vagyok, vastagabb omlós, vajas tésztát fogok hozzá sütni, mert imádom.
Szép lett a végeredmény, és finom is, anyunak nagyon tetszett. Ropogós tésztarétegen puha, karamellizált barack...hmmm isteni finom!