HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2013.10.14. 22:18 Kockalány

Fekete olívás-brie sajtos saláta

Címkék: saláta vega zöldséges gyors paprika sonka sajt egyszerű egészséges paradicsomos könnyű vacsi

Tudom, elmondtam már párszor, hogy mennyire imádom a salátákat. Annyira egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Amikor nincs időm, vagy valami könnyűt akarok vacsorázni, csak összedobok egyet, és utána még lelkiismeret-furdalásom sincs.

Az alap általában mindig ugyanaz: jégsaláta (mert imádom, ahogy ropog!), paradicsom, paprika, uborka, ehhez jön még, amit a hűtőben találok, valamilyen sajt, és valamilyen sonka (ez szinte kihagyhatatlan, az Édes miatt). Most sok finomság lapult a hűtőben, így sikerült egy igazán ízletes salit készítenem.

Fekete olívás-brie sajtos saláta

Hozzávalók:

- jégsaláta

- koktélparadicsom

- piros kaliforniai paprika

- tv paprika

- kígyóuborka

- füstölt pulykasonka

- fekete olívabogyó

- brie sajt

- extra szűz olívaolaj

- balzsamecet

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a jégsalátát kézzel apró darabokra tépkedjük, de aki ragaszkodik hozzá, fel is szeletelheti. A paprikákat vékony csíkokra, a koktélparadicsomokat pedig félbe vágjuk. Az kígyóuborkát is csíkozhatjuk, akárcsak a füstölt pulykasonkát és a brie sajtot is. Az egészet jó összekeverjük, rászórjuk a fekete olívabogyókat, és extra szűz olívaolajjal, esetleg balzsamecettel meglocsoljuk. Finom és egészséges vacsora!

U.i.: A következő poszt főszereplője egy almás finomság lesz, amit a hétvégén készítettem egy szülinapra. Sajnos csak előtte fotók születtek, mert amint kivettem a forró sütit a sütőből, már csomagoltam is, és indultam, így az utána fotók elmaradtak. De újra elkészítem, hogy a végeredményt is meg tudjam nektek mutatni, egyébként is olyan finom lett, hogy megérdemel egy repetát.

Fekete olívás-brie sajtos saláta.JPG

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr135568690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.15. 12:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kockalány 2013.10.15. 15:36:30

Köszönöm az ajánlást!

DFK 2013.10.16. 10:15:22

jól néz ki ez a sali.

Kockalány 2013.10.16. 17:46:58

@DFK: köszi, és még finom is.

Zb74 2013.10.17. 09:25:51

Sajnos, az idei paradicsomszezon az időjárás miatt nagyon rövidre sikeredett. Tavaly már június végén érett paradicsomokat szedtünk a telken, és csak november elején szedtük fel a növényeket. Idén csak júlis közepén értek be az első paradicsomok, és már szeptember közepén-végén véget ért a szezon. Szóval a paradicsomos saláták legközelebb jövő nyáron lesznek aktuálisak (a fóliasátorban termesztettnek nincs jó íze, az import pedig többnyire lutri).

Kockalány 2013.10.17. 10:12:04

@Zb74: Akkor szerencsésnek mondhatom magam, mert vidékről és kertből kaptam a koktélparadicsomokat.

Zb74 2013.10.17. 13:20:36

@Kockalány: Biztos nem mindenütt volt teljesen egyforma az időjáras :-) Amúgy a recept jó!