Nagyon szeretek új dolgokat kipróbálni, és kísérletezgetni a konyhában. Pár hete vacsorapartit rendeztünk a barátainknak, és előtte meg kellett terveznem a menüt. Valami könnyebb fogást akartam, de mégis laktatót, hisz férfiak voltak a meghívottak.
Azt hamar eldöntöttem, hogy csirkemellből készítek valamit. Aztán arra gondoltam, megtöltöm és feltekerem roládként. A többi már magától jött, és mondhatom, attól függetlenül, hogy most először készítettem ilyesmit, nagyon jól sikerült.
Csinos kis tekercsek lettek, harmonikus, nem harsogó ízvilággal. Köretként krumplipürét készítettem jó sok vajjal, hogy lágy és krémes legyen, majd tortadíszítő csillagcsővel nyomtam ki, hogy szép formát kapjon. Desszertnek pedig Brownie-t sütöttem.
Baconös-zöldséges csirketekercs
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- zöldségkeverék
- 6 szelet bacon
- sajtkrém
- só, bors
- pirospaprika
- tetszés szerinti zöldfűszer
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket óvatosan vékonyra klopfoljuk, és befűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy pici pirospaprikával és tetszőleges zöldfűszerrel. Közben elkészítjük a zöldségkeveréket. Dolgozhatunk friss, vagy praktikus mirelit zöldségekből. Én mexikói keveréket használtam, sós vízben félpuhára főztem, majd leszűrtem. Elkeverjük sajtkrémmel (bármilyen krémes sajt jó), ha kell, ízesítjük, és kész is a töltelék.
Kanállal adagoljuk a csirke szeletekre, majd feltekerjük őket roláddá. Egy szelet bacönnel körbecsavarjuk, és fokpiszkálókkal megtűzdeljük a tekercseket. Kiolajozott hőálló tálba tesszük, és alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben közepes-erős fokozaton sütjük. Ha a csirkehús megpuhult, levesszük a fóliát, és megpirítjuk a külsejét. Tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!