HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (22) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (150) élesztő (21) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (37) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (119) hal (3) halloween (1) házi (24) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (6) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (5) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (23) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (2) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (19) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (9) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (52) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Facebook oldal

2014.04.08. 12:55 Kockalány

Dobd össze-tészta

Címkék: spagetti gomba gyors fokhagymás ragu egyszerű húsos tejfölös magyaros laktató tésztaétel füstölt szalonna

Mostanában szinte csak úgy főzök, hogy fogom a hűtőben fellelhető hozzávalókat, és összedobok belőlük valami finomat. Odavagyok a tésztákért, ezért sokszor valamilyen szószos spagettit kreálok, ha elkap az ihlet. Így volt ez most is, és sikeres volt az akció.

Volt egy adag finom laskagombám, abban biztos voltam, hogy ebből lesz a ragu a tésztára. Jó kis házi füstölt szalonna mindig van a hűtőben, úgy döntöttem, ezzel egészítem ki. Hamar összedobtam belőle egy vacsorát, szeretem az ilyen egyszerű és finom kajákat.

Füstölt szalonnás gombaragu spagettivel

Hozzávalók:

- laskagomba

- füstölt szalonna

- vöröshagyma

- fokhagyma

- tejföl

- tej

- tojás

- só, bors

- pici pirosparika

- petrezselyemzöld

Elkészítés:

Mennyiségeket nem írok, mert semmit nem mértem. Tessék szabadon adagolni, úgyis csak jó sülhet ki belőle. :)

A füstölt szalonnát felkockázzuk, és elkezdjük pirítani. Nem kell alá olaj, mert úgyis kisül a zsírja. A hagymákat is felaprítjuk, és mehetnek a szalonnához. Ha összepirultak, öntsük le a felesleges zsírt róluk, ezt felhasználhatjuk a következő főzésnél. Majd jöhet a gomba, amit szintén felszeleteltünk, és fedő alatt pároljuk együtt tovább.

Ha a levét elfőtte, és össze is esett a gomba, felöntjük ízlés szerinti tejföllel és egy kevés tejjel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy pici pirospaprikával (csak a színe miatt) és egy kevés petrezselyemzölddel. Végül egy-két tojással besűrítjük a ragut, és pár perc után le is vesszük a tűzről. A spagettit sós vízben kifőzzük, és mehet rá a szósz.

Aki még tovább szeretné fokozni az élvezeteket, reszeljen a tetejére (füstölt) sajtot.

Füstölt szalonnás gombaragu spagettivel.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr275986452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.